9 Kereta Honda Terbaru 2024 di Malaysia | New Launching

JenisKereta.com – Kereta Honda Terbaru 2024 di Malaysia telah menjadi bualan hangat dalam kalangan peminat automotif tempatan.

Dengan kehadiran model terbaru ini, peminat Honda di Malaysia dijangka dapat menikmati inovasi terkini dalam rekaan dan prestasi kenderaan.

Pembaruan terbaru pada kereta ini menjanjikan pengalaman memandu yang lebih menyeronokkan dan efisien, serta teknologi canggih yang memenuhi keperluan pengguna moden.

Diharapkan bahawa kehadiran Kereta Honda Terbaru 2024 di Malaysia akan memberi dorongan positif kepada pasaran automotif negara ini dan memenuhi kehendak pengguna yang semakin berkembang.

Berikut ialah senarai kereta Honda terbaru 2024 yang boleh menjadi pilihan kereta bharu Anda.

1. 2024 Honda Accord / Accord Hybrid

2024 honda accord atau accord hybrid
2024 Honda Accord / Accord Hybrid

Senarai kereta Honda terbaru 2024 di Malaysia yang pertama ialah Honda Accord / Accord Hybrid tahun 2024.

Setelah mengalami ubahsuai menyeluruh tahun lalu, Accord melangkah masuk ke tahun 2024 tanpa sebarang perubahan atau revisi yang ketara.

Harganya bermula dari $28,990 dan boleh naik hingga $39,985 bergantung kepada pilihan trim dan opsyen.

Kami mencadangkan untuk meningkatkan kepada model EX-L Hybrid. Bukan sahaja ia menyediakan kuasa enjin hibrid yang lebih berprestasi sebanyak 204 HP.

Tetapi juga dilengkapi dengan paparan infotainment yang lebih besar sebesar 12.3-inci, sensor letak kenderaan hadapan dan belakang, kulit sintetik, sunroof, kawalan iklim automatik dua zon, Apple CarPlay dan Android Auto tanpa wayar, dan banyak lagi.

Trim LX dan EX Accord dikuasakan oleh enjin empat silinder turbo 1.5 liter yang menghasilkan 192 HP dan menggerakkan roda depan melalui CVT.

Seperti generasi sebelumnya Accord, ia tidak menawarkan penggerak roda empat. Kuasa enjin hibrid mengambil kedudukan yang lebih penting dalam barisan model.

Ia terdiri daripada enjin empat silinder 2.0 liter dan dua motor elektrik yang bersatu untuk 204 HP.

Dan ia adalah satu-satunya kuasa enjin yang ditawarkan pada model Sport, EX-L, Sport-L, dan Touring.

Honda mengatakan bahawa mereka telah memperbaiki suspen dan stereng dalam sedan keluarga mereka untuk meningkatkan kualiti rasa memandu dan kawalan.

Dan itu ok, kerana Accord tetap sehalus dan menyeronokkan untuk dipandu seperti sebelum ini. Kawalannya menimbulkan keyakinan.

2. 2024 Honda Civic Si

2024 honda civic si
2024 Honda Civic Si

Honda Civic Si, sebuah pilihan penggemar yang berdaya beli, telah mendarat sebagai model yang berada di atas Honda Civic biasa dengan tetap diperkemas dalam mod sukan.

Civic Si dilengkapi dengan banyak peralatan asas tetapi hanya satu pilihan, pembeli mempunyai pilihan warna cat, itulah sahaja.

Setiap Civic Si dikuasakan oleh enjin turbo 1.5 liter empat-silinder sebanyak 200 HP yang dihubungkan ke transmisi manual enam kelajuan, dan semuanya penggerak roda depan.

Kereta Honda terbaru 2024 ini memakai interior kain dengan jahitan kursi merah eksklusif di barisan hadapan.

Civic Si kurang berkuasa berbanding pesaing kompak sukan lain seperti Volkswagen Golf GTI yang mempunyai kuasa 240 HP dan Hyundai Elantra N yang mempunyai kuasa 275 HP.

Tetapi harganya yang bermula di bawah $30k mengatasi kedua-duanya.

3. 2024 Honda CR-V / CR-V Hybrid

2024 honda cr-v atau cr-v hybrid
2024 Honda CR-V / CR-V Hybrid

Honda CR-V menambahkan taraf trim Sport-L untuk tahun 2024, dan harga permulaan meningkat di seluruh papan.

Sport-L baru mengisi jurang antara trim Sport Hybrid dan Sport Touring Hybrid, dan seperti kedua-duanya, ia hanya ditawarkan sebagai hibrid.

Penggerak roda depan adalah standard dan penggerak roda empat adalah pilihan untuk taraf trim baru ini.

Sport-L mendapat tempat duduk kulit, tempat duduk penumpang kuasa empat hala, sensor letak kenderaan hadapan dan belakang, pad cas tanpa wayar, radio satelit, ingatan tempat duduk pemandu, dan keupayaan Apple CarPlay dan Android Auto tanpa wayar.

Tambahan pula, Sport-L hadir dengan sistem infotainment skrin sentuh 9.0-inci (2.0 inci lebih besar daripada Sport) dan sistem audio lapan-speaker yang lebih baik daripada pemasangan enam-speaker Sport tetapi tidak sehebat sistem 12-speaker jenama Bose milik Sport Touring.

Model gas sahaja bagi CR-V iaitu LX, EX, dan EX-L. Hybrid, Sport-L, dan Sport Touring Hybrid hadir secara eksklusif dengan kuasa enjin hibrid, dan inilah yang kami syorkan paling.

Pada hujung yang lebih berpatutan, CR-V Sport Hybrid penggerak roda depan adalah memikat.

Kereta Honda terbaru 2024 ini datang pada harga yang munasabah dan membawa anggaran EPA 43 mpg di bandar, mengatasi penarafan bandar Toyota RAV4 Hybrid.

Sport Hybrid dilengkapi dengan aksen hitam bergaya pada luaran, rim hitam 18-inci, dan stereng berbalut kulit.

Sport Touring Hybrid adalah lebih mahal tetapi dilengkapi dengan penggerak all wheel drive standard dan sejumlah ciri kemewahan yang benar-benar meningkatkan pengalaman.

4. 2024 Honda HR-V

kereta honda terbaru 2024 di malaysia 2024 honda hr-v
2024 Honda HR-V

Dengan menggunakan cebisan dari kenderaan lain dalam rangkaian, Honda menyusun HR-V yang praktikal dan berharga untuk berfungsi sebagai SUV tahap masuknya.

Komponen kandang dari kereta kompak Civic memberikan HR-V kawalan jalan yang lincah tetapi enjin empat-silinder 2.0 liter nya agak lemah.

Dan kereta Honda terbaru 2024 ini menjadi lebih kurang memuaskan kerana ia dipasangkan dengan transmisi automatik berterusan.

Kami masih berharap Honda akan mengeluarkan versi hibrid menggunakan kuasa enjin dari hibrid Accord, yang akan memberikan jenama ini pesaing yang lebih langsung kepada Toyota Corolla Cross yang popular.

Sehingga itu berlaku, kita perlu mencari kepuasan dengan kabin praktikal HR-V, infotainment kontemporari, dan teknologi bantuan pemandu.

5. 2024 Honda Passport

kereta honda terbaru 2024 di malaysia 2024 honda passport
2024 Honda Passport

Ada sedikit perubahan untuk Honda Passport 2024.

Passport TrailSport yang sesuai untuk off-road mendapat pilihan tayar semua-terrain baru, yang menampilkan tayar General Grabber A/Tx yang dibalut dengan rim 18 inci.

Mencuri sedikit sinar dari Pilot TrailSport, Passport TrailSport mendapat pilihan cat Diffused Sky Blue dari saudara mereka yang mempunyai tiga baris tempat duduk.

Kini terdapat Passport Black Edition, yang berperanan sebagai tahap trim tertinggi, yang menampilkan interior yang lebih elegan.

Selain itu, semua kereta Honda terbaru 2024 ini mendapat konsol tengah yang dikemas kini dengan lebih banyak ruang untuk penyimpanan.

6. 2024 Honda Pilot

kereta honda terbaru 2024 di malaysia 2024 honda pilot
2024 Honda Pilot

Bagi tahun kedua di pasaran, generasi keempat Pilot tidak menerima sebarang kemas kini yang mencolok.

Bagi tahun 2024, ia ditawarkan dalam pelbagai trim yang sama dan dengan kuasa enjin petrol yang sama seperti model 2023.

Harga Honda Pilot 2024 bermula dari $38,485 dan boleh naik hingga $53,875 bergantung kepada trim dan opsyen.

Pilot dikuasakan oleh enjin V-6 3.5 liter yang menghasilkan 285 HP dan dipasangkan dengan transmisi automatik 10-kelajuan.

Walaupun kereta Honda terbaru 2024 ini pada dasarnya adalah model penggerak roda hadapan, penggerak all wheel drive pula tersedia sebagai pilihan.

Walaupun enjin V-6 tidak menjadikan Pilot terlalu pantas, tindak balas pedal gasnya linear, dan peralihan automatik 10-kelajuan adalah lancar.

Di jalan raya, Pilot terasa halus dan menawarkan stereng dan brek yang menimbulkan keyakinan.

Model TrailSport yang paling lasak membuktikan keupayaannya di atas medan yang agak sukar yang kami temui di trek off-road dunia nyata di dekat Breckenridge, Colorado, dan sekali lagi di Sedona, Arizona.

Tetapi Honda tidak mencipta mesin super memanjat batu yang bertujuan untuk menakluki Moab bersama Broncos, Wranglers, dan 4Runners.

Pilot TrailSport mempunyai suspensi khas dengan peningkatan 1.0-inci, plat skid keluli, tayar semua-terrain, sistem kawalan penurunan bukit, dan sistem penggerak roda empat roda yang diselaraskan khas dengan mod pemanduan Trail.

7. 2024 Honda Prologue

2024 honda prologue
2024 Honda Prologue

Prologue SUV 2024, percubaan terbaru Honda dalam kereta EV selepas kegagalan sedan Clarity dan Fit EV, telah tiba dengan penampilan yang kemas yang tidak menonjolkan misi mesra alamnya.

Prologue berada di atas platform yang dibangunkan bersama dengan General Motors, dan dikuasakan oleh bateri Ultium yang sama yang sudah digunakan untuk EV baru GM, termasuk Blazer EV yang berkongsi komponen dengan Prologue.

Kuasa enjin tunggal adalah standard dan menghasilkan 212 HP tetapi tetapan dua enjin, penggerak roda empat roda adalah pilihan dan memberikan 288 HP.

Model penggerak roda hadapan dinilai sehingga 296 miles per cas, memilih penggerak all wheel drive akan menurunkan angka itu kepada serendah 273 miles.

Prologue duduk di atas CR-V dalam barisan Honda dan bersaiz serupa dengan Passport bersaiz sederhana.

Kereta Honda terbaru 2024 ini memakai rim 21-inci, sunroof panoramik, dan unsur pencahayaan LED yang ringkas.

Di dalam, ia mengambil petua reka bentuk dari model Honda lain, termasuk paparan infotainment bergaya tablet tegak, reka bentuk papan pemuka yang ringkas, dan konsol tengah yang moden.

Jika anda mencari sesuatu yang sedikit lebih mewah, jenama mewah Acura milik Honda akan segera melancarkan SUV EV yang dipanggil ZDX yang mempunyai interior yang lebih mewah dan lebih banyak HP.

8. 2024 Honda Ridgeline

honda ridgeline
2024 Honda Ridgeline

Walaupun Ridgeline tidak ditujukan untuk aktiviti off-road yang teruk, Honda memutuskan untuk memberikan sentuhan keupayaan off-road sedikit kepada trak pikapnya untuk tahun 2024 dengan penambahan taraf trim TrailSport baru.

Model TrailSport mendapat tayar semua-terrain General Grabber A/T Sport, perlindungan tambahan di bawah badan, dan cat biru Diffused Sky eksklusif.

Perubahan di seluruh trim termasuk konsol tengah yang lebih besar dan pakej Pembangunan Prestasi Honda (HPD), yang menambahkan gril yang berbeza, fender hitam, rim eksklusif, dan grafik HPD yang sangat keren.

Harga Honda Ridgeline 2024 bermula dari $41,145 dan boleh naik hingga $47,745 bergantung kepada trim dan opsyen.

Segmen trak sederhana ini telah menjadi tepu dengan pikap tradisional rangka badan yang menyediakan daya tarik pembonceng yang mencukupi dan keupayaan off-road yang serius.

Walau bagaimanapun, kereta Honda terbaru 2024 ini memenuhi keperluan mereka yang menginginkan alternatif yang lebih selesa dan berkesan dari segi bahan api.

Walaupun model yang paling mahal mempunyai ciri-ciri paling mewah, kami fikir RTL mempunyai campuran terbaik peralatan yang diingini dan nilai.

Ini termasuk tempat duduk hadapan yang dipanaskan, interior bertrim kulit, dan tempat duduk hadapan yang boleh disuai daya.

9. 2024 Honda Odyssey

kereta honda terbaru 2024 di malaysia 2024 honda odyssey
2024 Honda Odyssey

Satu-satunya enjin yang tersedia dalam mana-mana Odyssey adalah enjin V-6 3.5 liter yang menghasilkan 280 HP dan 262 paun-kaki tork.

Angka yang sederhana untuk sebuah kenderaan yang memuatkan berat 4,500 paun, tetapi jurutera Honda menala transmisi automatik sepuluh-kelajuan untuk memberikan reflex terbaik.

Hasilnya adalah sebuah kenderaan yang lincah, cekap, dan berkualiti tinggi yang memandu dengan penuh keselesaan.

Kami tidak keberatan sedikit pun dengan maklum balas yang lebih banyak dari stereng yang ringan tetapi langsung, tetapi kereta Honda terbaru 2024 ini tetap menjadi kenderaan terbaik dalam segmen ini.