3 Kereta Mercedes Maybach Terbaru 2024 | New Launching

JenisKereta.com – Kereta Mercedes Maybach Terbaru 2024 menawarkan kemewahan yang luar biasa dan akan benar-benar memukau Anda dengan rekaan dalaman yang sangat mewah.

Dahulu merupakan jenama mewah yang berdiri sendiri sejak tahun 1909, Maybach kini menjadi sebahagian daripada keluarga kenderaan mewah Mercedes dengan harga bermula pada julat enam angka tinggi.

Model S580 dan S680 adalah versi lanjutan daripada Mercedes-Benz S-Class yang dilengkapi dengan pelbagai ciri mewah standard serta tempat duduk belakang yang boleh direbahkan.

Kereta Mercedes-Maybach ini sering menjadi pilihan selebriti atau golongan diraja untuk dijadikan sebagai kenderaan peribadi yang dipandu oleh pemandu.

Berikut ialah senarai kereta Mercedes Maybach terbaru 2024.

1. Mercedes-Maybach S-Class 2024

mercedes-maybach s-class 2024
Mercedes-Maybach S-Class 2024

Senarai kereta Mercedes Maybach terbaru 2024 di Malaysia yang pertama ialah Mercedes-Maybach S-Class 2024.

Night Series adalah pakej penampilan baharu yang kini tersedia untuk Mercedes-Maybach S-class, yang menampilkan aksen krom gelap pada bahagian luar dengan perincian emas mawar pada lampu utama.

Model Night Series ini hadir dengan warna luaran kelabu, hitam, atau putih, dan juga tersedia dalam skema dua warna Onyx Black dan Mojave Silver.

Maybach ini dilengkapi dengan roda khas berwarna gelap yang dihiasi dengan corak yang sepenuhnya terdiri daripada logo Maybach.

Ruang dalam kereta ini memang mewah, tetapi Night Series memberikan sentuhan yang lebih unik dengan kemasan istimewa, di mana anda boleh memilih antara upholsteri kulit serba hitam atau gabungan putih dan hitam.

2. Mercedes-Maybach EQS SUV 2024

kereta mercedes maybach terbaru 2024 mercedes maybach eqs suv 2024
Mercedes-Maybach EQS SUV 2024

Senarai kereta Mercedes Maybach terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Mercedes-Maybach EQS SUV 2024.

Kenderaan mewah Ultra-luxury akan menjadi elektrik dengan pelancaran Mercedes-Maybach EQS680 SUV, yang berasaskan Mercedes-Benz EQS SUV tetapi lebih mewah.

Sistem pacuan elektrik EQS680 SUV ini dilengkapi dengan dua motor elektrik yang menghasilkan gabungan kuasa sebanyak 649 tenaga kuda dan menawarkan pacuan semua roda sebagai standard.

Jarak pemanduan dijangka serupa dengan EQS580 SUV jenama Benz, yang dinilai sekitar 280 batu per cas.

Walaupun konsepnya ditunjukkan dengan roda 24-inci yang menawan, model produksi akan didatangkan dengan roda 21 atau 22-inci.

Nasib baik, elemen gaya luaran yang mencolok dan kabin yang sangat mewah dari konsep asal telah diterjemahkan ke dalam kehidupan sebenar.

Maybach ini direka untuk memanjakan penumpang di kerusi belakang, dengan kerusi belakang yang boleh berbaring, dan ada pula penyejuk minuman.

Dan walaupun ini adalah EV yang dibuat untuk kegunaan pemandu peribadi, ia tetap menawarkan keseronokan untuk pemandu, dengan anggaran masa 0-60 mph hanya dalam 3.5 saat.

3. Mercedes-Maybach GLS-Class 2024

mercedes maybach gls-class 2024
Mercedes-Maybach GLS-Class 2024

Senarai kereta Mercedes Maybach terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Mercedes-Maybach GLS-Class 2024.

Varian paling mewah dari kelas GLS menerima beberapa penambahbaikan gaya untuk tahun 2024 yang meningkatkan daya tarikannya.

Gril depan telah diubah suai sedikit dan saluran udara depan pada bampar kini menampilkan motif logo Maybach.

Reka bentuk roda baru bersaiz 23-inci kini tersedia dan lampu lopak baru memproyeksikan logo Maybach ke atas tanah untuk menyambut penumpang ke dalam kabin apabila pintu dibuka.

Upholsteri kulit berlapik yang diperbaharui menutupi empat tempat duduk baldi yang mewah di dalam SUV ini dan tersedia dalam dua skema warna dwi-ton baru: Crystal White / Silver Gray Pearl or Mahogany Brown / Macchiato Beige.