24 Kereta Toyota Terbaru 2024 di Malaysia | New Launching

JenisKereta.com – Dalam dunia industri automotif, Kereta Toyota Terbaru 2024 di Malaysia adalah antara yang paling dinantikan.

Nama Toyota memang sinonim dengan kebolehan dan kehandalan, dan pelancaran model-model terbaru mereka selalu menimbulkan minat yang tinggi dalam kalangan peminat kenderaan.

Tahun ini, Toyota telah bersedia untuk menggembirakan pengguna dengan beberapa model baharu yang menarik untuk dipilih.

Kereta Toyota baru bagi tahun 2024 ini merangkumi pelbagai jenis kenderaan, termasuk SUV, MPV, dan juga kenderaan off-road yang sesuai untuk keperluan pelbagai segmen pengguna.

Inovasi pada model-model terbaru ini kebanyakannya adalah evolusi daripada siri-siri sebelumnya yang telah terbukti kualitinya.

Dengan begitu banyak pilihan yang ditawarkan, ramai yang tidak sabar untuk mengetahui model-model Toyota terbaru yang akan tersedia pada tahun 2024 ini.

1. 2024 Toyota Corolla

2024 toyota corolla
2024 Toyota Corolla

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang pertama ialah Toyota Corolla tahun 2024.

Toyota Corolla tidak hadir untuk memukau atau mengejutkan. Sebaliknya, ia menawarkan perjalanan yang selamat dan dapat diramal tanpa mengira betapa jauh perjalanannya.

Prestasi bukanlah perkara utama dalam niat Corolla (kecuali untuk GR Corolla, yang dikaji secara berasingan), dan enjin paling kuatnya mempunyai 169 HP.

Apabila dibandingkan dengan Honda Civic atau Mazda 3, Corolla terasa seperti kura-kura di antara dua kelinci.

Corolla tersedia sebagai sedan empat pintu atau hatchback lima pintu. Yang pertama malah tersedia dengan kuasa hibrid yang sangat menjimatkan bahan api.

Kereta toyota terbaru 2024 di malaysia ini menjadi gelap untuk tahun 2024 dengan kembaliannya Edisi Nightshade.

Pakej penampilan ini dibina di atas trim tahap SE, dengan menambah roda gangsa dan pengenal gelap.

Hatchback Corolla Nightshade mendapat atap hitam dan sayap sport berbelah.

2. 2024 Toyota Crown

2024 toyota crown
2024 Toyota Crown

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Crown tahun 2024.

Walaupun sebuah sedan dengan suspensi yang dinaikkan bukanlah konsep baru, Toyota Crown 2024 mengikuti formula tersebut dengan hasil yang campur aduk.

Walaupun kereta toyota terbaru 2024 di malaysia ini dijual sebagai badan sedan tradisional di bahagian lain dunia, varian yang kami dapatkan di sini di Amerika Syarikat hanya ditawarkan dalam susunan tinggi.

Penampilannya tidak sesuai untuk semua orang, tetapi jika anda boleh terima gayanya, anda akan menemui sebuah kereta dengan tahap kemewahan seperti Lexus di dalamnya.

Dan salah satu daripada dua kuasa hibrid di bawah penutup enjin yang terbukti memenangi ekonomi bahan api.

Kebanyakan model Crown dilengkapi dengan kuasa hibrid 236 HP yang memberikan 42 mpg dalam ujian.

Tetapi untuk membuka prestasi maksimum Crown, cuba Platinum yang dilengkapi dengan susunan hibrid turbo 340 hp yang melonjak ke 60 mph dalam masa 5.1 saat di trek ujian kami.

Toyota’s wacky Crown sedan-cum-SUV mendapat sedikit penyelarasan pada bahan-bahan dalaman untuk tahun 2024 bagi membantu meningkatkan kepadanan dan penyelesaian.

Limited di tengah-tengah kini boleh ditempah dengan pakej Advance Technology, yang termasuk daptive cruise control dengan fungsi berhenti dan pergi.

Ciri bantuan pertukaran lorong, dan sistem makluman laluan silang hadapan, sementara Platinum yang tertinggi mendapat ciri-ciri tersebut sebagai standard.

3. 2024 Toyota GR Corolla

2024 toyota gr corolla
2024 Toyota GR Corolla

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota GR Corolla tahun 2024.

Toyota GR Corolla 2024 bukanlah sekadar Corolla biasa yang sering dilihat di jalan raya. Meskipun namanya terkesan sederhana, namun kereta ini adalah jenis yang sama sekali berbeza.

GR Corolla hanya berkongsi struktur asas dan beberapa komponen dalaman dengan kereta pengangkutan harian yang biasanya dihasilkan oleh jenama ini.

Toyota telah memasukkan enjin tiga-silinder turbo yang bertenaga 300 hp, sistem penggerak roda empat multi-mode.

Dan suspen yang ditala untuk mencipta sebuah monster mini yang mampu menakluki litar serta mengekalkan prestasi bersama ikon automotif seperti Honda Civic Type R dan Volkswagen Golf R.

Hanya terdapat transmisi manual enam kelajuan yang tersedia, yang menambah keseronokan memandu GR Corolla.

Walaupun pada awalnya direncanakan untuk ditawarkan hanya untuk tahun model pertama GR Corolla pada 2023.

Varian Circuit Edition masih ada untuk 2024 dengan menambah warna luaran Blue Flame baru dan rim terpacu 18 inci yang lebih ringan.

Memilih warna Blue Flame juga akan menambah aksen dalaman biru yang sepadan serta dekal hitam di bahagian bawah.

4. 2024 Toyota GR Supra

2024 toyota gr supra
2024 Toyota GR Supra

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota GR Supra tahun 2024.

Toyota mempunyai pelbagai model sedan dan SUV untuk pengguna biasa, tetapi model-model yang diberi tanda GR mewakili tahap prestasi tertinggi pembuat kereta tersebut, dan yang utama di antara subset tersebut adalah GR Supra 2024.

Kedua-duanya berkongsi hampir semua perkara yang lain, termasuk enjin turbo empat silinder 255-hp dan enjin turbo 3.0-liter enam silinder 382-hp.

Semua model Supra adalah penggerak roda belakang dan anda boleh memilih antara automatik lapan kelajuan atau, seperti yang kami lebih suka, manual enam kelajuan.

Dalaman banyak dipinjam dari bakal-bakal bahagian BMW – baik atau buruk bergantung kepada siapa yang ditanya.

Tetapi ia datang dengan sedikit pengorbanan dan terdapat banyak ruang untuk dua dewasa agar selesa walaupun semasa memandu jauh.

Namun, pengendalian tajam Supra dan kuasa enjin yang responsif bermakna ia lebih senang memotong sudut daripada memandu jauh di lebuh raya.

Kereta sukan unggulan Toyota kekal pada 2024 dengan sedikit perubahan, tetapi ia menambah model Edisi Ulang Tahun ke-45 ke dalam rangkaian, dan hanya 900 unit akan dihasilkan.

Hanya tersedia dengan enjin turbo 3.0-liter inline-six, model Ulang Tahun ini datang dengan cat putih atau oren, roda matte hitam, grafik hitam di sisi badan, dan spoiler belakang yang boleh diselaraskan secara manual.

5. 2024 Toyota GR86

2024 toyota gr86
2024 Toyota GR86

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota GR86 tahun 2024. Kereta seperti Toyota GR86 adalah sedikit dan jarang.

Memang ada saudara kembarnya, Subaru BRZ, tetapi secara keseluruhan, terdapat sangat sedikit coupe penggerak roda belakang yang mampu dibeli di tengah-tengah lautan kenderaan persilangan dan SUV.

GR86 dilengkapi dengan enjin flat-four 228-hp.

Kotak gear automatik enam kelajuan boleh didapati, tetapi lebih baik elakkan dan berpegang dengan kotak gear manual enam kelajuan standard kereta ini.

Tempat duduk belakang dua pintu kecil Toyota ini bukan untuk berkongsi kenderaan, tetapi lebih untuk menambah ruang kargo tambahan setelah anda memenuhi bagasi.

Sebagai penghormatan kepada AE86 Corolla, yang popular dengan anime automotif Initial D, edisi istimewa ini menambah pakej prestasi dengan penyerap Sachs dan brek Brembo.

Naik taraf suspensi dan brek untuk model Edisi Trueno juga tersedia di seluruh barisan model GR86 untuk tahun 2024.

Caliper brek Brembo dan rotor berdiameter lebih besar dipasang oleh pengedar sebagai pilihan untuk GR86 dengan roda 18-inci.

Tambahan pula, GR86 bertransmisi manual kini dilengkapi dengan adaptive cruise control, lane-departure warning, dan automatic emergency braking.

6. 2024 Toyota Mirai

2024 toyota mirai
2024 Toyota Mirai

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Mirai tahun 2024.

Pembaruan perisian dan warna cat luaran baharu adalah perubahan penting yang dapat diperhatikan pada Mirai untuk tahun 2024.

Toyota Safety Sense, kumpulan pembantu pemandu standard Mirai, berpindah dari versi 2.5+ ke 3.0.

Kemas kini ini termasuk Traffic Jam Assist dan Proactive Drive Assist, yang mana yang terakhir boleh melambatkan kereta dalam kesesakan trafik tanpa kawalan pelayaran.

Kunci digital telefon pintar adalah pilihan pada XLE dan standard pada Limited.

Warna Elemental Silver adalah warna pilihan baharu, manakala warna Hydro Blue dan roda krom 20-inci yang terhad kepada Limited kini tersedia pada XLE.

Akhirnya, jika anda cukup bertuah untuk menemui Mirai, anda akan melihat lencana baharu yang mengatakan “FCEV” dan “Beyond Zero,” yang merupakan frasa tangkapan terkini Toyota untuk komitmennya untuk membina kereta yang bukan sekadar EV.

7. 2024 Toyota Prius

2024 toyota prius
2024 Toyota Prius

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Prius tahun 2024. Satu kuasa gerak memerintah barisan Toyota Prius.

Ini adalah penyelesaian hibrida 194 HP yang menggunakan enjin petrol empat silinder hibrida 2.0-liter dipinjam dari Corolla Cross hibrida dan dipasangkan dengan transmisi automatik berterusan.

Penggerak roda hadapan adalah standard.

Untuk Prius berpenggerak empat roda, Toyota menambahkan motor elektrik magnet tetap keluaran tinggi ke gandar belakang, meningkatkan jumlah kuasa gerak keseluruhan kepada 196 HP.

Pelancaran ke 60 mph, yang mengambil masa 10.5 saat bagi Prius tahun lalu untuk mencapainya.

Kini hanya mengambil masa 7.1 saat menurut ujian kami terhadap model Limited penggerak roda hadapan.

Ini lebih cepat daripada kedua-dua Camry Hybrid dan Elantra Hybrid.

Berkat brek depan dan belakang yang lebih besar, Prius baru berhenti lebih awal dari 70 mph berbanding dengan iterasi terdahulunya juga.

8. 2024 Toyota Prius Prime

2024 toyota prius prime
2024 Toyota Prius Prime

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Prius Prime tahun 2024.

Mulut terlopong apabila Toyota menyingkap selimut daripada Prius Prime plug-in hibrid dan adik Prius standardnya pada permulaan tahun 2023.

Bukan sahaja Prius mengalami transformasi sepenuhnya, tetapi Prius Prime plug-in hybrid (PHEV) juga menampilkan penambahbaikan kuasa gerak yang besar.

Enjin petrol empat silinder dan dua motor elektriknya kini bergabung untuk memberikan 220 HP, meningkat sebanyak 99 HP berbanding Prime sebelumnya.

Walaupun lebih pantas daripada pendahulunya, Prius Prime 2024 juga mengekstrak 19 miles jarak pemanduan elektrik sahaja tambahan dari baterinya.

Dengan Prime terkini, Toyota membenarkan Prius untuk memberi tumpuan kepada lebih daripada sekadar kecekapan, mengubah hibrid plug-in tersebut menjadi kenyataan bergaya dengan prestasi yang dihormati.

9. 2024 Toyota bZ4X

kereta toyota terbaru 2024 di malaysia toyota bz4x
2024 Toyota bZ4X

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota bZ4X tahun 2024.

Ramai pembeli mungkin telah menanti-nanti Toyota yang perkasa untuk melangkah ke dalam bidang EV, yang kini telah dilakukan dengan bZ4X 2024, model elektrik bateri yang ditujukan yang tersedia di seluruh negara.

bZ4X merangkumi pasaran EV dalam harga dan saiznya, yang sedikit lebih besar dalam jejak daripada RAV4 tetapi juga sedikit lebih rendah.

Berkembang bersama Subaru, yang menjual versi yang dipanggil Solterra, bZ4X datang dengan satu motor elektrik memandu roda hadapan atau dua motor elektrik memandu keempat-empat roda.

Dalaman bZ4X praktikal, luas untuk empat dewasa, dan dilengkapi sepenuhnya dengan ciri-ciri infotainment dan pembantu pemandu.

Walau bagaimanapun, bZ4X juga dalam beberapa cara kelihatan seperti usaha pertama yang berhati-hati dengan pilihan saiz bateri yang terhad dan jarak yang ketinggalan banyak pesaing.

10. 2024 Toyota Corolla Cross

2024 toyota corolla cross
2024 Toyota Corolla Cross

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Corolla Cross tahun 2024.

Toyota Corolla Cross 2024 adalah gabungan antara yang lama dan baru yang bertujuan untuk memperluaskan daya tarik komersialnya.

Nama Corolla memanggil reputasi kebolehpercayaan yang terjangkau, sementara “Cross” memberi rasa utiliti tambahan, sentuhan kesedaran kontemporari, dan sehelai kemampuan luar jalan.

Kredit yang terakhir kepada enjin standard yang lemah 169-hp 2.0-liter empat silinder dan transmisi berterusan (CVT).

Corolla Cross Hybrid (yang dikaji secara berasingan) menambah tiga motor elektrik untuk meningkatkan output gabungan kepada 196 HP yang lebih cergas.

Gaya Corolla Cross adalah RAV4-lite dengan sedikit sentuhan SUV Highlander untuk mengukur, potongan yang lebih bersukan menambahkan sedikit rasa visual kepada daya tariknya.

Terletak di bawah RAV4 yang lebih besar dalam barisan Toyota – dan berfungsi sebagai pengganti de facto CH-R yang tidak disenangi – Corolla Cross bersaing dengan model seperti Honda HR-V, Hyundai Kona, Jeep Compass, dan Volkswagen Taos.

Seperti kebanyakan Toyota, Corolla Cross menampilkan pelbagai ciri pembantu pemandu dan keselamatan standard, tetapi dalam kes ini menawarkan sifar yang akan meningkatkan kadar denyutan jantung anda.

11. 2024 Toyota Corolla Cross Hybrid

2024 toyota corolla cross hybrid
2024 Toyota Corolla Cross Hybrid

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Corolla Cross Hybrid tahun 2024.

Corolla Cross Hybrid 2024 menunjukkan bahagian Corolla dalam namanya dengan jujur, ia praktikal, efisyen, dan berorientasikan nilai – dan tidak sedikit pun menarik.

Sebagai SUV hibrid Corolla, ia juga memiliki ruang kargo yang lebih besar, penggerak roda empat standard, dan ketinggian pemanduan yang sedikit lebih tinggi daripada sedan Corolla.

Begitu juga dengan saudara tidak hibridnya, tetapi model tersebut (yang dikaji secara berasingan) menggunakan enjin empat silinder 2.0-liter 169 HP yang agak rewel.

Corolla Cross hybrid juga menggunakan enjin empat silinder 2.0-liter, tetapi menggabungkannya dengan tiga motor elektrik untuk output gabungan 196 HP.

Bukan sahaja lebih cekap bahan bakar tetapi ia juga jauh lebih pantas daripada Corolla Cross standard.

Seperti biasa, Toyota memuatkan ia dengan banyak ciri pembantu pemandu dan keselamatan standard, dan perisian infotainment terkini yang berjalan pada skrin 8-inci.

Rekabentuk dalaman agak sederhana, namun, dan aspirasi luar jalan terbaik dibataskan kepada trek berhabuk dua jalur.

Walaupun pemanduan di jalan raya adalah lancar, bahkan pemandu yang mempunyai minat sederhana akan mendapati dinamiknya membosankan.

Ini menjadikan pesaing seperti Hyundai Kona dan Mazda CX-30 lebih menarik kepada pembeli yang gemar memandu.

12. 2024 Toyota Grand Highlander

2024 toyota grand highlander
2024 Toyota Grand Highlander

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Grand Highlander tahun 2024.

Jika anda tertarik kepada SUV Toyota Highlander tetapi rasa bahawa ia tidak cukup besar untuk keluarga anda, Grand Highlander 2024 mungkin menjadi jawapan yang anda cari.

Ia mendapat konvensyen penamaan grandnya bukan atas gaya, ciri, atau perlengkapan mewahnya, tetapi kerana ia adalah versi yang diregangkan daripada Highlander semasa.

Grand Highlander menawarkan lebih banyak ruang untuk penumpang dan kargo di dalam badannya yang diperpanjang, dengan sebahagian besar daripada pengepakan tersebut menuju ke baris ketiga yang luas.

Enjin empat silinder turbo 2.4-liter adalah standard, tetapi Grand Highlander Hybrid (yang dikaji secara berasingan) menawarkan dua kuasa hibrid yang berbeza, termasuk varian 362 hp yang dipanggil Hybrid Max.

Pelbagai ciri pembantu pemandu adalah standard, dan Grand Highlander hanya ditawarkan dalam potongan XLE, Limited, dan Platinum yang mewah, jadi mungkin ia sedikit lebih besar dalam cara itu selepas semua.

13. 2024 Toyota Grand Highlander Hybrid

2024 toyota grand highlander hybrid
2024 Toyota Grand Highlander Hybrid

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Grand Highlander Hybrid tahun 2024.

Grand Highlander Hybrid mungkin merupakan ahli yang paling serba boleh dalam klan SUV Highlander.

Ia mengambil kebaikan semulajadi Grand Highlander dan menambah pilihan dua kuasa hibrid yang tidak hanya meningkatkan ekonomi bahan api tetapi juga memperkenalkan jumlah kelajuan yang mengejutkan dalam persamaan SUV keluarga.

Dalam bentuk Grand Highlander Hybrid Max yang paling kuat, ia mencapai 60 mph dalam hanya 5.6 saat, dilengkapi dengan penggerak all wheel drive, dan boleh menarik sehingga 5000 paun.

Hibrid Standard tidak begitu pantas tetapi hampir 10 mpg lebih cekap dalam pemanduan gabungan menurut EPA.

Walaupun layak mempunyai gelaran “Grand” atas prestasi sahaja, awalan itu sebenarnya merujuk kepada saiz yang lebih besar.

Empat inci lebih panjang secara keseluruhan daripada SUV Toyota Highlander standard, ia memberikan perasaan yang jauh lebih luas di dalam, terutamanya di baris ketiga.

Pelbagai ciri pembantu pemandu adalah standard.

14. 2024 Toyota Highlander

2024 toyota highlander
2024 Toyota Highlander

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Highlander tahun 2024.

Toyota Highlander sebelum ini telah mengambil pendekatan pelbagai serangan terhadap segmen SUV sederhana, menawarkan pelbagai potongan, kuasa standard dan hibrid.

Dan variasi penggerak front wheel drive atau all wheel drive untuk menjangkau sebilangan besar pembeli.

Highlander mendapat beberapa lega untuk 2024 dengan kedatangan Highlander Grand yang lebih besar, yang menawarkan lebih banyak ruang baris ketiga dan kargo.

Ia terus memberikan perjalanan yang lancar dan ciri-ciri pengendalian yang boleh diterima seperti yang dijangkakan dari SUV yang memberi tumpuan kepada keluarga.

Dalaman dilengkapi dengan baik, sekali lagi memberi keutamaan kepada ciri-ciri utiliti yang berguna dan logik di atas segala-galanya.

Kemaskini untuk tahun 2024 adalah minima. Potongan asas L telah dihentikan, begitu juga dengan edisi Perunggu bagi Hibrid dan Hibrid XLE.

Di tempat mereka adalah potongan LE Nightshade dan XLE Nightshade bagi model hibrid.

Selain itu, potongan XLE, XSE, Limited, dan Platinum kini mempunyai lif pintu kuasa bebas tangan standard.

Toyota menggantikan V-6 dengan enjin empat silinder turbo yang baru untuk tahun model 2023.

15. 2024 Toyota Land Cruiser

2024 toyota land cruiser
2024 Toyota Land Cruiser

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Land Cruiser tahun 2024.

Land Cruiser baru yang kotak kembali untuk tahun model 2024 dan ia menggunakan platform yang sepenuhnya dimodenkan.

Ini bermakna kuasa hibrid dan bentuk yang lebih kecil, lebih baik untuk menentang pesaing luar jalan dari Ford dan Jeep.

Ia berkongsi platform dengan Lexus GX yang baru direka bentuk semula dan memakai rupa yang sama kotak, tetapi Cruiser dikuasakan oleh kuasa hibrid empat silinder turbo yang menjana 326 HP.

Lexus menggunakan enjin V-6 turbo 3.4-liter, 349-hp, manakala LC generasi sebelumnya adalah SUV saiz besar.

Kali ini ia telah dipanjangkan menjadi saiz sederhana untuk bertarung dengan penuh dengan peneroka luar jalan utama lain seperti Ford Bronco dan Jeep Wrangler.

Strategi ini juga meninggalkan pasaran SUV saiz penuh terbuka untuk Toyota Sequoia.

16. 2024 Toyota RAV4

kereta toyota terbaru 2024 di malaysia 2024 toyota rav4
2024 Toyota RAV4

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota RAV4 tahun 2024.

Warna Army Green, satu warna cat yang telah dilihat pada beberapa trak dan SUV besar Toyota, kini tiba pada RAV4 tahun ini.

Warna ini akan ditawarkan pada potongan Adventure dan TRD Off-Road sebagai pilihan tanpa kos tambahan.

Gabungan warna dua tone juga akan tersedia untuk varian ini, bersama dengan atap putih atau hitam.

Toyota RAV4 menyambut ulang tahun ke-30 tahun ini, dan masih jelas mengapa crossover kompak ini sering menduduki tempat teratas sebagai bukan trak paling laris di Amerika Syarikat.

Tiada yang mencolok di sini, fokus RAV4 adalah untuk menyelesaikan setiap tugas tanpa banyak kacau. Ia praktikal, cekap bahan api, dan kelihatan kasar.

Sistem penggerak roda empat roda yang tersedia menambahkan sedikit cengkaman kepada penampilan gaya SUV yang sebenarnya terbaik ketika menangani tugas-tugas bandar suburban yang biasa.

Ia menawarkan pelbagai ciri dan julat harga yang luas sesuai untuk pembeli dengan banyak bajet.

Enjin empat silinder 2.5-liter dan automatik lapan-kelajuan memberikan pengerakan yang terkawal demi ekonomi bahan api yang baik.

Selain daripada harga asas yang menarik, dalaman yang mesra kargo, dan cara jalan yang munasabah.

Toyota juga menyertakan sejumlah teknologi pembantu pemandu dan ciri infotainment yang diingini sebagai standard, dua cara lagi RAV4 terus menjadi cabaran bagi pesaing untuk menandingi.

17. 2024 Toyota RAV4 Hybrid

kereta toyota terbaru 2024 di malaysia 2024 toyota rav4 hybrid
2024 Toyota RAV4 Hybrid

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota RAV4 Hybrid tahun 2024.

Warna Army Green, sebuah warna cat yang telah dilihat pada beberapa trak dan SUV besar Toyota, kini tiba pada RAV4 tahun ini.

Warna ini akan ditawarkan dengan potongan berpenampilan kasar – Edisi Woodland hibrid, Adventure, dan TRD Off-Road.

Warna ini adalah pilihan tanpa kos tambahan pada model Adventure dan TRD Off-Road, tetapi pada Edisi Woodland, Army Green akan memerlukan tambahan $500 untuk dipadankan dengan atap Midnight Metallic Black.

Anda juga boleh memadankan warna luaran Ice Cap Edisi Woodland dengan atap hitam tersebut.

Edisi Woodland juga mendapat pemasangan aktiviti standard 1.25-inci yang sedia untuk menampung rak basikal atau pembawa kargo.

Dan terdapat pakej Cuaca pilihan baru yang menambahkan stereng berbalut kulit, tempat duduk hadapan yang dipanaskan, dan pengelap cermin hadapan yang dikesan hujan dengan fungsi pencair ais.

Pilihan dua tone juga ditawarkan pada Adventure dan TRD Off-Road, dan pada model-model itu, anda akan dapat memilih antara atap hitam atau putih.

18. 2024 Toyota Sequoia

kereta toyota terbaru 2024 di malaysia 2024 toyota sequoia
2024 Toyota Sequoia

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Sequoia tahun 2024.

Model Limited Nightshade menyertai rangkaian untuk tahun 2024 dan dilengkapi dengan roda TRD 20-inci yang unik dicat dengan penyudahan hitam matte untuk sepadan dengan item penampilan luaran lain yang disapu hitam.

Potongan Platinum kini boleh didapati dengan pakej TRD Off-Road yang sama yang tersedia pada Limited tahun lalu.

Pakej itu menambahkan sistem suspensi luar jalan dengan hentakan Bilstein, plat skid, differential belakang berkunci secara elektronik, mod pemanduan luar jalan, sistem kawalan merangkak, fungsi kawalan penurunan bukit, dan beberapa item penampilan tertentu.

Model Limited dengan pakej TRD Off-Road kini juga dilengkapi dengan penampilan luaran yang disapu hitam.

19. 2024 Toyota Venza

kereta toyota terbaru 2024 di malaysia 2024 toyota venza
2024 Toyota Venza

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Venza tahun 2024.

Kereta ini datang melalui kuasa hibrid yang terdiri daripada enjin empat silinder 2.5-liter dan tiga motor elektrik.

Ini bermakna penggerak all wheel drive standard dan tingkat jimat bahan api yang mengejutkan pesaing seperti Honda Passport yang dikuasakan oleh V-6 dan Nissan Murano.

Venza lebih tertumpu kepada kabin yang dipenuhi dengan ciri-ciri yang direka untuk penggunaan harian daripada untuk meneroka luar jalan.

Satu sunroof panoramik yang tersedia yang boleh bertukar dari transparan kepada kabur dengan sekali sentuh butang adalah petunjuk yang baik tentang keutamaannya.

Malangnya, rangkaian asasnya yang berasaskan RAV4 Hybrid menghadkan ruang dalaman dan kawasan kargo berbanding dengan kebanyakan kereta kereta kereta lintas yang lain dalam segmen sederhana ini.

20. 2024 Toyota Tacoma

kereta toyota terbaru 2024 di malaysia 2024 toyota tacoma
2024 Toyota Tacoma

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Tacoma tahun 2024.

Tacoma telah mengalami rekaan sepenuhnya untuk tahun model 2024, yang menandakan generasi keempat trak pickup sederhana ini.

Selain mewarisi variasi platform TNGA-F body-on-frame yang dikongsi dengan Toyota Tundra yang baru direka bentuk.

Tacoma baru menerima penggera kuasa yang dikemaskini, ciri-ciri yang lebih moden, dan pelbagai potongan yang lebih luas.

Ini termasuk Trailhunter yang baru diperkenalkan yang ditujukan kepada orang yang suka melalui jalan luar.

Toyota Tacoma 2024 akhirnya memiliki kelengkapan untuk bertanding dengan pesaing sederhana yang dimodenkan seperti Ford Ranger dan Chevy Colorado.

Bukan sahaja Taco baru mempunyai badan yang tegap, tetapi dalaman mereka akhirnya layak dianggap sebagai kontemporari, dengan estetik menarik yang disokong oleh paparan digital yang tajam.

Barisan Tacoma juga lebih pelbagai daripada kebanyakan alternatif, menawarkan dua konfigurasi kabin dan tempat tidur.

Kuasa datang dari enjin empat silinder turbo yang baru dengan pelbagai tahap keluaran, tetapi Tacoma yang paling perkasa adalah model hibrid 326 HP.

21. 2024 Toyota Tacoma Hybrid

kereta toyota terbaru 2024 di malaysia 2024 toyota tacoma hybrid
2024 Toyota Tacoma Hybrid

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Tacoma Hybrid tahun 2024.

Tacoma Hybrid adalah model baru untuk barisan Toyota untuk tahun 2024 dan ia menandakan kali pertama nama Tacoma yang lama telah menawarkan kuasa elektrik.

Trak pickup sederhana Tacoma telah menjadi model popular untuk Toyota selama beberapa dekad, begitu banyak sehingga ia melahirkan kultus maya yang setia kepada “Taco”.

Untuk tahun 2024, ia mendapat manfaat dari penjenamaan semula yang lama yang membawa ia ke aras standard moden.

Tahun ini, Tacoma Hybrid menyertai barisan model untuk pertama kali, dan ia adalah kuasa penggerak paling kuat yang ditawarkan.

Tacoma tidak hibrid mempunyai empat silinder turbo yang boleh mengumpulkan kuasa 278 HP yang wajar.

Tetapi kuasa penggerak hibrid Max di sini membuat 326 HP dan berjanji untuk menjadi lebih pantas dan lebih cekap bahan api.

Bukan sahaja memberikan kelebihan kepada saudara tidak hibrid Tacoma, tetapi juga merupakan trak pickup sederhana yang paling bertenaga.

Persaingan yang termasuk Chevrolet Colorado dan Ford Ranger, yang juga baru direka bentuk.

Barisan Tacoma Hybrid terutamanya terdiri daripada potongan yang memberi tumpuan kepada luar jalan.

Tetapi model Limited yang mewah ditawarkan kepada pembeli yang ingin menghabiskan lebih banyak masa di atas asfalt dengan selesa.

Kapasiti tarik dan muatan adalah bersaing dalam kelas trak sederhana, tetapi tidak hibrid mungkin menjadi pilihan yang lebih baik untuk pembeli yang berorientasikan nilai.

Ini kerana ia menawarkan tahap potongan dengan harga yang lebih rendah yang tidak ditawarkan oleh Hibrid.

22. 2024 Toyota Tundra

kereta toyota terbaru 2024 di malaysia 2024 toyota tundra
2024 Toyota Tundra

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Tundra tahun 2024. Tundra mengalami beberapa pembaharuan kosmetik dan pakej untuk tahun 2024.

Pakej TRD Off-Road kini tersedia pada Platinum Grade dan termasuk grill hitam dengan keliling warna, penutup cermin hitam, keliling tingkap, fender tambahan dan badging, dan pegangan pintu berwarna badan dan hitam.

Pakej Nightshade kini tersedia pada Limited Grade, dan panel instrumen digital berukuran penuh 12.3-inci kini menjadi standard pada Limited.

Paparan kepala atas, sebelum ini hanya tersedia bersama dengan suspensi udara penyeimbang muatan pada Platinum dan 1794 Grades, kini adalah pilihan bebas.

Satu kit naik kilang tiga inci kini tersedia pada semua model kecuali TRD Pro, yang dilengkapi dengan susunan suspensi sendiri.

23. 2024 Toyota Tundra Hybrid

kereta toyota terbaru 2024 di malaysia 2024 toyota tundra hybrid
2024 Toyota Tundra Hybrid

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Tundra Hybrid tahun 2024.

Kemaskini kepada Toyota Tundra hibrid 2024 selari dengan model tidak hibrid. Ini bermakna ia mengalami beberapa pembaharuan kosmetik dan konfigurasi pakej untuk tahun 2024.

Pakej TRD Off-Road kini tersedia pada trim Platinum dan termasuk grill hitam dengan keliling warna, pegangan pintu berwarna badan dan hitam, serta penutup cermin hitam, keliling tingkap, fender tambahan, dan badging yang disapu hitam.

Pakej Nightshade kini tersedia pada Limited, dan panel instrumen digital berukuran penuh 12.3-inci kini menjadi standard.

Paparan kepala atas, sebelum ini hanya tersedia bersama dengan suspensi udara penyeimbang muatan pada Platinum dan 1794 trims, kini adalah pilihan bebas.

Sebuah Edisi Terhad 1794 yang baru menyertai barisan dan berkenderaan pada susunan suspensi yang naik dan roda hitam.

Kabin dihias dengan bahan premium yang lebih banyak dan penambahan hitam pada trim luaran. Hanya 1500 unit akan dihasilkan.

24. 2024 Toyota Sienna

kereta toyota terbaru 2024 di malaysia 2024 toyota sienna
2024 Toyota Sienna

Senarai kereta Toyota terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Toyota Sienna tahun 2024.

Pakej ulang tahun ke-25 tahun lalu telah mencapai tamatnya, tetapi trim XSE Premium melangkah masuk untuk mengisi kekosongan tersebut.

Ia termasuk tempat duduk kulit, tempat duduk pemandu dan penumpang dengan kuasa dan memori, roda kemudi kuasa dengan fungsi til dan teleskopik dan memori.

Cermin sisi yang dipanaskan, lampu genangan, jahitan sorotan oren dan beberapa butiran tambahan.

Roda terang pada XSE AWD dan pada penebangan Woodland menampilkan pewarnaan yang lebih gelap yang sepadan dengan roda pada XSE penggerak roda depan.

Akhirnya, lampu hadapan krom pada penebangan LE dan XLE mendapat rawatan yang lebih gelap.