7 Kereta Mazda Terbaru 2024 di Malaysia | New Launching

JenisKereta.com – Kereta Mazda Terbaru 2024 mengukuhkan reputasi Mazda dalam membina kenderaan yang sangat baik dalam pemanduan, kelihatan menarik, dan masih berharga secara munasabah.

Pembuat kereta Jepun ini membanggakan rangkaian yang cantik yang merangkumi segala-galanya dari kereta berprestasi tinggi MX-5 Miata hingga kereta penumpang keluarga CX-9 tiga baris.

Sementara industri berpaling dari sedan, jenama zoom-zoom ini menghasilkan versi yang hebat seperti Mazda 3 yang kompak, yang menawarkan ciri-ciri pemanduan yang mengasyikkan.

Syarikat ini juga menantang crossover kompak yang paling laris dari Honda dan Toyota dengan CX-5 yang bersifat atletik dan mewah.

1. Mazda 3 2024

2024 mazda 3
Mazda 3 2024

Senarai kereta Mazda terbaru 2024 di Malaysia yang pertama ialah Mazda 3 2024. Bagi tahun 2024, Mazda menawarkan pemangkatan istimewa Carbon khas untuk Hatchback Turbo.

Carbon Turbos hadir dengan warna cat Zircon Sand Metallic yang menarik dan dilapisi dengan pemangkatan gelap, termasuk roda hitam mengilat, cermin sisi, dan gril.

Dalaman campuran kulit terracotta dengan suede hitam.

Penambahbaikan lain untuk tahun 2024 termasuk paparan infotainment 10.3-inci yang baru, tetapi hanya terdapat pada model yang dikuasakan oleh enjin turbo yang opsional.

Pilihan eksklusif ini menambah daya tarikan kepada peminat kereta Mazda yang menginginkan lebih banyak prestasi dan gaya dalam pemanduan mereka.

Dengan kemas kini yang menarik, Mazda sekali lagi membuktikan keupayaannya untuk berinovasi dan memenuhi kehendak pasaran.

Para pemilik Carbon Turbo akan menikmati pengalaman pemanduan yang memuaskan sambil menikmati kemewahan dan kecekapan teknologi terkini yang ditawarkan oleh Mazda.

2. Mazda MX-5 Miata 2024

kereta mazda terbaru 2024 di malaysia 2024 mazda mx-5 miata
Mazda MX-5 Miata 2024

Senarai kereta Mazda terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Mazda MX-5 Miata 2024.

Roadster kecil ikonik Mazda menerima penyegaran gaya ringan untuk tahun 2024 yang merangkumi elemen pencahayaan luaran baru, grille yang diselaraskan semula, dan rekaan roda yang baru.

Paparan infotainment 8.8-inci yang baru menggantikan skrin 7.0-inci tahun sebelumnya. Semua Miatas dengan transmisi manual menerima differential terhad yang baru.

Penyelarasan semula kepada sistem suspensi dan sistem power steering kereta dikatakan dapat meningkatkan kawalan.

Mazda juga menambah beberapa ciri bantuan pemandu baru, termasuk kawalan pelayaran adaptif dan sistem pengereman kecemasan automatik belakang.

Kemas kini ini menegaskan komitmen Mazda untuk memastikan bahawa MX-5 Miata terus menjadi pilihan yang menarik bagi peminat kereta yang menghargai pemanduan yang menyeronokkan dan kecemerlangan teknologi.

Dengan penambahbaikan ini, Mazda berusaha untuk menjadikan pengalaman memandu dengan MX-5 Miata lebih memuaskan dan selamat bagi pengguna, menjadikannya sebagai pilihan utama dalam segmen roadster kecil.

3. Mazda CX-30 2024

2024 mazda cx-30
Mazda CX-30 2024

Senarai kereta Mazda terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Mazda CX-30 2024.

Untuk tahun 2024, pemangkatan Carbon Turbo menyertai rangkaian dan mempunyai warna cat Zircon Sand yang keren, roda hitam, dan kelapisan kulit berwarna Terracotta.

Seperti namanya, Carbon Turbo hanya datang dengan pilihan enjin empat silinder 2.5 liter yang turbocharged dengan kuasa 250 hp.

Di tempat lain, pemangkatan Select berubah menjadi Select Sport untuk tahun 2024.

Dan dilengkapi dengan roda 18 inci yang lebih bergaya dengan kemasan hitam logam, penutup cermin sisi hitam, kelapisan kulit sintetik hitam, pemegang gear dan stereng yang dilapisi kulit, dan kawalan iklim automatik dual-zone.

Warna Ceramic Metallic yang baru juga eksklusif untuk pemangkatan Select Sport.

Paparan infotainment 10.3-inci yang lebih besar kini tersedia, tetapi anda perlu melabur untuk salah satu model Turbo yang lebih mahal untuk mendapatkannya.

Penambahan pemangkatan baru dan peningkatan ciri-ciri untuk tahun 2024 menunjukkan usaha Mazda dalam memberikan pilihan yang lebih beragam kepada pelanggan sambil mempertahankan kecemerlangan dalam prestasi dan rekabentuk.

Dengan pilihan seperti Carbon Turbo dan Select Sport, penggemar Mazda dapat menyesuaikan kenderaan mereka dengan gaya dan keperluan masing-masing.

Ini menunjukkan komitmen Mazda dalam memperkukuhkan kedudukan mereka dalam pasaran dengan penawaran yang semakin menarik dan memenuhi kehendak pasaran yang berubah-ubah.

4. Mazda CX-5 2024

2024 mazda cx-5
Mazda CX-5 2024

Senarai kereta Mazda terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Mazda CX-5 2024.

Seperti yang dilakukannya untuk crossover CX-30 dan sedan serta hatchback 3, Mazda menambah aras pemangkatan Carbon Turbo ke dalam CX-5 untuk tahun 2024.

CX-5 Carbon Turbo mudah dikenali, kerana ia memakai cat coklat Zircon Sand dan pemangkatan hitam termasuk roda dan penutup cermin.

Model Carbon Turbo dilengkapi dengan pilihan enjin empat silinder turbocharged 2.5 liter yang menghasilkan kuasa 256 hp dan sistem penggerak empat roda.

Penambahan pemangkatan Carbon Turbo ke dalam CX-5 memperluaskan lagi pilihan untuk pelanggan yang menghargai prestasi yang meningkat dan gaya yang menarik dalam sebuah SUV kompak.

Dengan ciri-ciri luaran yang unik dan kuasa yang memukau, CX-5 Carbon Turbo menawarkan pengalaman pemanduan yang dinamik dan memuaskan kepada mereka yang menghargai keseimbangan antara gaya hidup aktif dan keselesaan.

Ini sekali lagi menunjukkan komitmen Mazda untuk memenuhi kehendak pasaran dengan menawarkan produk yang inovatif dan berkualiti tinggi.

5. Mazda CX-50 2024

2024 mazda cx-50
Mazda CX-50 2024

Senarai kereta Mazda terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Mazda CX-50 2024.

Selain daripada beberapa penyesuaian pada sistem suspensi dan sistem stereng untuk peningkatan kawalan, CX-50 mengalami sedikit perubahan ketara lain untuk tahun 2024.

Stereo Bose 12 pembesar suara dan pad cas telefon pintar tanpa wayar kini menjadi standard pada lebih banyak pemangkatan, bermula dengan Premium tahap pertengahan dan ke atas.

Perubahan-perubahan ini menambah nilai kepada pengalaman pemanduan dengan CX-50.

Sudah tentu ini memastikan bahawa pelanggan dapat menikmati lebih banyak kemudahan dan kecekapan teknologi tanpa perlu melabur dalam pilihan pemangkatan yang lebih tinggi.

Dengan pembaikan pada kawalan dan penambahan ciri-ciri standard yang lebih canggih, Mazda terus berusaha untuk memenuhi keperluan dan kehendak pelanggan, menjadikan CX-50 sebagai pilihan yang menarik dalam pasaran SUV yang semakin kompetitif.

6. Mazda CX-90 2024

kereta mazda terbaru 2024 di malaysia 2024 mazda cx-90
Mazda CX-90 2024

Senarai kereta Mazda terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Mazda CX-90 2024.

Crossover CX-9 yang telah dihentikan pengeluarannya oleh Mazda telah lama menjadi kegemaran di kalangan staf kami.

Tetapi SUV tiga baris yang lebih besar dan lebih premium CX-90 untuk tahun 2024 telah menggerakkan SUV terbesar syarikat ini lebih jauh ke atas gunung kemewahan.

CX-90 telah membuat kemunculan dengan enjin baru 3.3 liter inline-six yang turbocharged, menghasilkan kuasa sama ada 280 atau 340 HP, serta pilihan kuasa hidro-hibrid (dikaji secara berasingan).

Aspirasi premium Mazda terserlah sepenuhnya di sini, dengan varian puncak dari SUV lapan tempat duduk tiga baris menawarkan ciri-ciri mewah lebih banyak daripada kumpulan SUV semasa jenama ini.

Reka bentuknya menawan, dan reka bentuk kabin CX-90 meminjam petunjuk dari SUV CX-50 dan MX-30 yang lebih kecil.

7. Mazda CX-90 Hybrid 2024

kereta mazda terbaru 2024 di malaysia 2024 mazda cx-90 hybrid
Mazda CX-90 Hybrid 2024

Senarai kereta Mazda terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Mazda CX-90 Hybrid 2024.

CX-90 Hybrid merupakan produk baru bagi Mazda, menggantikan CX-9 dan mengisi peranan sebagai tawaran tiga baris yang mesra keluarga jenama tersebut di samping adiknya yang bukan hibrid.

Hibrid plug-in membantu merentasi jurang antara petrol dan elektrifikasi penuh.

Ramai keluarga di Malaysia belum bersedia sepenuhnya untuk beralih kepada EV, itulah di mana CX-90 Hybrid 2024 datang.

Crossover tiga baris premium ini menawarkan kelakuan jalan yang halus yang kami jangka dari sebuah Mazda, sementara kuasa hidro-hibrid 323 hp yang mantap menawarkan sehingga 26 batu laluan pemanduan elektrik setiap cas.

Dalaman CX-90 memberikan kesan terbaiknya sebagai SUV mewah, lengkap dengan kelapisan kulit standard, ciri-ciri mewah, dan reka bentuk yang memuaskan.