5 Kereta Tesla Terbaru 2024 di Malaysia | New Launching

JenisKereta.com – Kereta Tesla Terbaru 2024 hampir secara sendirinya telah membuktikan bahawa kenderaan elektrik boleh menjadi pilihan yang diidamkan.

Ia menggabungkan prestasi yang luar biasa dan dalaman berteknologi tinggi dengan julat pemanduan yang berguna.

Model X crossover mempunyai ruang untuk sehingga tujuh orang. Ia juga merupakan Tesla yang paling mahal, menampilkan pintu Falcon Wing yang unik.

Anda boleh memilih antara dua sedan: Model S yang lebih besar dan lebih mahal adalah kereta panas.

Model 3 Performance yang lebih kecil dan lebih murah pula tidak jauh ketinggalan. Syarikat itu juga telah mendedahkan trak pikap yang berstail liar, Cybertruck.

1. Tesla Model 3 2024

kereta tesla terbaru 2024 di malaysia 2024 tesla model 3
Tesla Model 3 2024

Senarai kereta Tesla terbaru 2024 di Malaysia yang pertama ialah Tesla Model 3 2024.

Model 3 menerima penyegaran gaya yang dialu-alukan untuk tahun 2024, lengkap dengan hujung depan yang lebih lancar, kabin yang lebih senyap, dan ciri-ciri standard yang dikemas kini.

Walaupun perubahan pada reka bentuk Model 3 kecil, mereka memberikan kesan besar, dan kereta itu kelihatan lebih segar dan lebih mewah daripada sebelumnya.

Dalaman menerima bahan-bahan yang dikemaskini yang dikatakan lebih berkualiti.

Tesla juga mengaku telah menggunakan lebih banyak bahan peredam bunyi dan memasang lebih banyak kaca akustik untuk membantu menekan bunyi lalu lintas jalan raya.

Stereng telah direka semula dan tiang stereng tidak lagi mempunyai pelepah pembetul isyarat dan pengubah gear.

Manakala kerusi memakai kelapisan berlubang baru dan menyokong pengudaraan untuk penunggang tempat duduk hadapan.

Penumpang tempat duduk belakang kini diberikan paparan 8.0-inci sendiri untuk menyesuaikan kawalan iklim atau bahkan menonton Netflix.

2. Tesla Model S 2024

2024 tesla model s
Tesla Model S 2024

Senarai kereta Tesla terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Tesla Model S 2024.

Bagaimanapun, Tesla belum mengumumkan sebarang perubahan kepada barisan Model S untuk tahun 2024 – setakat ini.

Syarikat ini dikenali kerana membuat pembaharuan kepada barisan kenderaan elektriknya secara spontan pada masa yang tidak menentu sepanjang tahun model, jadi butiran di halaman ini tertakluk kepada perubahan.

Jika terdapat sebarang penyesuaian kepada Model S sepanjang tahun, kami akan mengemaskini artikel ini.

Walaupun Tesla telah melangkah ke produk baru yang mencolok seperti Cybertruck, Model S 2024 terus berperanan sebagai kereta mewah utama jenama itu.

Julat maksimum anggaran sebanyak 405 miles setiap casnya duduk hampir di bahagian atas apa yang pembeli boleh jangka dari sebuah EV.

Dan prestasinya yang mengagumkan serta kecekapan sedan sukan menyatukan pemanduan yang mengundang senyuman.

Beberapa pesaing semakin mendekati kawasan Tesla, termasuk Lucid Air, yang menawarkan lebih banyak julat, prestasi yang sama, dan pengalaman yang lebih mewah di dalam kabinnya.

3. Tesla Model X 2024

2024 tesla model x
Tesla Model X 2024

Senarai kereta Tesla terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Tesla Model X 2024.

Kami tidak menjangkakan Tesla akan membuat sebarang perubahan yang ketara kepada Model X 2024.

Walaupun syarikat ini tidak mengikuti jalan tradisional dalam mengemaskini kenderaannya secara tahun model.

Tesla sentiasa menukar produknya dengan kerap, jadi harga dan ciri-ciri tertakluk kepada perubahan sepanjang tahun.

Model X telah menjadi batu penjuru dalam barisan produk Tesla selama beberapa tahun sekarang, dan model 2024 masih menjadi SUV elektrik yang menarik perhatian dengan pintu belakang yang tidak biasa dan banyak teknologi yang tersedia.

Terdapat dua model yang ditawarkan, dengan Long Range dual-motor memulakan julat dengan 670 HP dan 335 miles pemanduan anggaran.

Model Plaid yang berorientasikan prestasi mempunyai harga yang lebih tinggi tetapi mempunyai kuasa sebanyak 1020 HP dan dikatakan mampu mengemudi sehingga 326 miles.

4. Tesla Model Y 2024

2024 tesla model y
Tesla Model Y 2024

Senarai kereta Tesla terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Tesla Model Y 2024.

Tesla belum mengumumkan sebarang perubahan kepada Model Y untuk tahun kelima di pasaran.

Walaupun begitu, Tesla kurang dapat diramalkan berbanding pengeluar kereta lain dan kadang-kadang membuat penyesuaian sementara pada pertengahan tahun kepada produknya.

Penyegaran gaya untuk Model Y – yang dikenali sebagai Projek Juniper – dijangka akan muncul tidak lama lagi tetapi kemungkinan akan dijual sebagai model 2025.

Walaupun ia berdasarkan Model 3, Model Y Tesla 2024 kehilangan kelakuan jalan yang memuaskan dari sedan tersebut dalam peralihan ke gaya badan yang lebih tinggi.

Penanganannya kurang lancar, menyebabkan perasaan yang kaku di selekoh dan menjadikannya kurang menyeronokkan untuk dipandu dengan pantas.

Tetapi kabinnya lebih luas, dan kawasan kargo lebih selesa, jadi jika anda sering mengangkut anak-anak atau barang-barang besar, Model Y adalah pilihan yang lebih praktikal.

Julat pemanduan hampir berada di bahagian atas kelas EV, dengan anggaran maksimum 330 miles untuk model Long Range.

5. Tesla Cybertruck 2024

kereta tesla terbaru 2024 di malaysia 2024 tesla cybertruck
Tesla Cybertruck 2024

Senarai kereta Tesla terbaru 2024 di Malaysia yang seterusnya ialah Tesla Model Cybertruck 2024.

Model Tesla Cybertruck 2024 kelihatan seolah-olah ia dihantar oleh sebuah bangsa asing, tetapi dikatakan mempunyai keupayaan untuk menantang trak pikap yang paling laris di pasaran.

Dengan badan keluli tahan karat yang tajam dan dikatakan tahan peluru, trak elektrik Tesla kelihatan sangat tangguh.

Dua konfigurasi roda empat akan tersedia untuk tahun 2024: model Dual Motor dengan kuasa 600 hp dan model Beast dengan tiga motor elektrik yang menghasilkan gabungan kuasa 834 HP.

Sebuah Cybertruck dengan motor tunggal penggerak roda belakang dijangka menyertai pasukan pada suatu masa dalam tahun 2025.

Tesla mengklaim Cybertruck boleh menarik sehingga 11,000 paun dan mempunyai julat pemanduan anggaran sehingga 340 miles.

Apabila disambungkan ke Supercharger Tesla, trak EV ini dikatakan boleh menambah antara 128 hingga 136 miels dalam masa 15 minit.