10 Kereta Hybrid Terbaik 2024 Dan 2025 di Dunia (New)

JenisKereta.com – Kereta Hybrid Terbaik 2024 Dan 2025 bukan lagi pemain pinggiran dalam dunia automotif.

Sebaliknya, kuasa bahan api-elektrik sedang menuju kepada norma, dengan banyak pengeluar automotif menawarkan pelbagai pilihan hybrid dalam barisan kenderaan mereka.

Ada yang menggunakan tetapan tradisional yang bergantung sepenuhnya kepada enjin pembakaran dalam kenderaan untuk mengecas bateri, yang kemudian memberi kuasa kepada satu atau lebih motor elektrik.

Ada juga yang mempunyai port cas luaran dan bateri berkapasiti besar sebagai cara untuk menawarkan beberapa peringkat pemanduan hanya elektrik.

Kenderaan-kenderaan ini, dikenali sebagai hibrid plug-in atau PHEV, juga mampu berfungsi seperti kenderaan hibrid biasa. Kenderaan hybrid merangkumi pelbagai jenis.

Sesetengahnya menumpukan kepada kecekapan, manakala yang lain menggunakan kombinasi bahan api-elektrik untuk meningkatkan prestasi dengan ketara.

Beberapa kenderaan berjaya secara serentak meningkatkan kecekapan dan prestasi.

1. BMW 330e

kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 bmw 330e
BMW 330e

Senarai kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 yang pertama ialah kereta hybrid BMW 330e.

BMW 3-series telah menjadi ukuran bagi segmen sedan sport-mewah selama beberapa dekad, dan dengan sebab yang baik.

3-series menggabungkan reka bentuk luar yang pintar, halus, dan kacak dengan kabin yang mewah yang mempunyai skrin sentuh 14.9-inci untuk sistem infotainment dan kluster meter digital 12.3-inci, memberikan kabin penampilan yang moden.

3-series juga menawarkan tiga kuasa penggerak yang sangat baik.

Model asas 330i dengan enjin empat-silinder turbo memberikan kuasa yang mencukupi dan ekonomi bahan api yang mengagumkan sementara 330e hibrid plug-in meningkatkan kecekapan dan menambah 23 miles elektrik sepenuhnya.

Di bahagian atas julatnya adalah M340i, yang menggabungkan kuasa 382 HP enjin enam-silinder turbo yang kuat dengan sasis yang teratur dengan baik.

Ini boleh menyediakan keupayaan melintasi selekoh dengan cekap sambil tetap menangani keperluan pemanduan harian dengan lemah gemalai.

Pesaing seperti Genesis G70 mungkin menawarkan lebih banyak ciri dengan harga yang lebih rendah.

Tetapi kombinasi bahan berkualiti tinggi dan prestasi kelas terunggul BMW bermakna ia masih menjadi pilihan utama bagi sedan sukan.

2. BMW X5 xDrive45e

kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 bmw x5 xdrive45e
BMW X5 xDrive45e

Senarai kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta hybrid BMW X5 xDrive45e.

Kelas SUV mewah sederhana penuh dengan pilihan, kebanyakan daripadanya yang baik, tetapi BMW X5 xDrive45e 2023 menonjol dengan gabungan prestasi dan kehalusan yang kurang terdapat pada banyak kenderaan rentas.

Penyatuan hibrid plug-in yang mesra alamnya menawarkan sehingga 30 miles memandu menggunakan kuasa elektrik.

Pesaing seperti Genesis GV80 dan kelas Mercedes-Benz GLE mungkin mempunyai keunggulan dalam kemewahan tetapi kabin cantik dan teratur BMW masih memberikan aura premium yang kuat.

Selain itu, penanganan X5 lebih memikat daripada alternatif tersebut, walaupun tidak begitu berprestasi seperti BMW baru-baru ini yang kami rindukan.

Peminat pemanduan mungkin ingin mencari pemain prestasi sejati seperti Porsche Cayenne E-Hybrid, tetapi X5 xDrive45e yang pantas dan serba bulat menduduki tempat teratas kelas ini berkat kebaikan keseluruhannya.

3. Ford Maverick Hybrid

ford maverick hybrid
Ford Maverick Hybrid

Senarai kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta hybrid Ford Maverick Hybrid.

Trak kecil kembali, dan di pusat tren baru ini adalah Maverick 2024. Berdasarkan mekanikal crossover Escape, ia menyertai barisan trak pikap Ford di bawah Ranger sederhana.

Walaupun mungkin tidak dibina atas platform trak seperti F-150 dan Ranger, ia masih menawarkan keupayaan muatan dan tarikan yang kukuh.

Sebuah enjin empat-silinder turbo 2.0-liter adalah standard, begitu juga penggerak roda hadapan, tetapi penggerak semua roda dan kuasa hibrid bahan api yang cekap kedua-duanya tersedia.

Apabila dilengkapi dengan betul, Maverick boleh menarik sehingga 4000 paun dan boleh menangani sehingga 1500 paun muatan di bak kecilnya.

Kabinnya tersusun dengan baik, dan kebanyakan model menawarkan senarai peralatan yang banyak yang membuatnya terasa lebih mewah daripada harga yang berpatutan.

Namun, trim asas XL agak sederhana dan lebih sesuai untuk kenderaan korporat dan tugas tapak kerja.

Secara keseluruhan, Maverick adalah trak pikap kecil yang menarik dengan kegunaan yang luar biasa.

Kita pasti akan melihat lebih banyak trak pikap kompak memasuki pasaran dalam beberapa tahun akan datang tetapi pada masa ini Maverick wujud dalam kelas dua, bersaing hanya dengan Hyundai Santa Cruz yang lebih mahal.

4. Honda Accord Hybrid

honda accord hybrid
Honda Accord Hybrid

Senarai kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta hybrid Honda Accord Hybrid.

Walaupun pada Zaman SUV ini, terdapat permintaan untuk sebuah sedan keluarga sederhana yang jujur dan menjimatkan, dan Honda Accord 2024 adalah yang terbaik di antara yang lain.

Walaupun model masuk aras pintu empat tetap Honda dikuasakan oleh enjin empat-silinder turbo 1.5-liter, kebanyakan model akan meninggalkan kilang dengan penyelesaian hibrid empat-silinder yang menjimatkan bahan api.

Tanpa mengira pilihan mana yang anda pilih, penggerak roda hadapan adalah satu-satunya pilihan.

Accord telah dirubah sepenuhnya tahun lalu dan lemari pakaiannya yang baru dari logam plat adalah mungkin yang paling menarik yang pernah dikenakan kereta ini dalam beberapa generasi.

Di dalam, Accord menawarkan dua baris tempat duduk yang luas, bonet yang berukuran besar, dan semua teknologi infotainment yang dijangkakan dari sebuah kereta moden.

Tetapi sebenarnya alasan mengapa ia menerima pujian kami adalah tata kelakuan jalanannya yang terpelihara, yang ketara sejak miles pertama.

Pemanduan yang tajam, suspensi yang ditampung dengan baik, dan penangan yang boleh diramalkan semuanya menyumbang kepada keyakinan dan keseronokan pemandu.

Secara ringkasnya, Accord adalah pakej lengkap.

5. Honda CR-V Hybrid

kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 honda cr-v hybrid
Honda CR-V Hybrid

Senarai kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta hybrid Honda CR-V Hybrid.

CR-V menawarkan prestasi yang baik dengan banyak ruang yang boleh digunakan, dinamik pemanduan mesra, penggerak roda hadapan atau semua roda, enjin turbo 190 HP, dan versi hibrid 204 HP.

Powertrain hibrid tersebut memberikan prestasi bahan api yang cemerlang dengan 40 mpg bergabung.

Walaupun dalam bentuk asas, CR-V bersinar dengan lapisan teknologi moden dan ciri keselamatan yang tidak menjejaskan fokus yang sepatutnya diberikan oleh sasis yang hebat.

CR-V adalah pilihan kami dalam segmen crossover kompak yang sangat popular, walaupun dalam persaingan sengit dari Mazda CX-50, Volkswagen Tiguan, dan Kia Sportage.

6. Hyundai Santa Fe Hybrid / Plug-in Hybrid

hyundai santa fe hybrid atau plug-in hybrid
Hyundai Santa Fe Hybrid / Plug-in Hybrid

Senarai kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta hybrid Hyundai Santa Fe Hybrid / Plug-in Hybrid.

Walaupun Hyundai Santa Fe 2023 tidak mendapat pujian sebanyak keluarga SUV jenama Korea yang lebih luas, ia tetap menjadi anggota yang berbeza dengan ciri-ciri yang diingini.

Terletak di antara Tucson kompak dan Palisade tiga baris, Santa Fe saiz sederhana ini mempunyai tempat duduk dua baris dan pelbagai pilihan kuasa penggerak, termasuk hibrid dan hibrid plug-in.

Yang pertama datang dengan penyelesaian hibrid 226 HP dan penarafan 36 mpg oleh EPA di bandar.

Model hibrid plug-in menawarkan 260 HP, penarafan gabungan 76 MPGe, dan keupayaan untuk menempuh kira-kira 31 miles hanya dengan elektrik.

Santa Fe 2023 yang luas terletak di pertengahan dalam dunia SUV saiz sederhana, yang terutamanya disebabkan oleh sifat jalanannya yang agak membosankan.

7. Hyundai Sonata Hybrid

hyundai sonata hybrid
Hyundai Sonata Hybrid

Senarai kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta hybrid Hyundai Sonata Hybrid.

Hyundai memberikan sedikit rasa yang sangat diperlukan kepada segmen yang sebaliknya membosankan, sedan keluarga saiz sederhana dengan Sonata hibrid yang menarik perhatian.

Sonata Hybrid menggunakan enjin petrol dengan bantuan motor elektrik untuk memacu roda hadapan dengan kuasa gabungan 192 HP dengan anggaran EPA 51 mpg di lebuh raya.

Walau bagaimanapun, walaupun Sonata adalah tawaran yang mengagumkan apabila dilihat pada pertemuan harga dan peralatan.

Penanganannya masih sedikit jauh daripada Honda Accord hybrid yang tajam dan mengujakan.

8. Kia Sorento Hybrid / Plug-in Hybrid

kia sorento hybrid plug-in hybrid
Kia Sorento Hybrid / Plug-in Hybrid

Senarai kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta hybrid Kia Sorento Hybrid / Plug-in Hybrid.

Segmen crossover dan SUV saiz sederhana dipenuhi dengan kenderaan, tetapi Kia Sorento adalah salah satu yang patut dipertimbangkan.

Dengan tempat duduk untuk sehingga tujuh penumpang, Sorento menawarkan kegunaan yang sama seperti Telluride yang lebih besar dengan enjin V-6, dengan ekonomi bahan api yang lebih baik dan konfigurasi kuasa penggerak yang pelbagai.

Termasuk kuasa penggerak hibrid 227 HP yang menghasilkan anggaran EPA 37 mpg bergabung dan penyelesaian hibrid plug-in (PHEV) 261 HP dengan jangkaan 32 miles pemanduan elektrik bateri.

Sorento menawarkan ruang penumpang yang mencukupi untuk saiznya, dan bahkan termasuk keselesaan yang tersedia seperti tempat duduk hadapan dan baris kedua yang dipanaskan dan didinginkan.

9. Land Rover Range Rover P440e

land rover range rover p440e
Land Rover Range Rover P440e

Senarai kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta hybrid Land Rover Range Rover P440e.

Range Rover telah menjadi pilihan SUV untuk selebriti dan golongan elit kaya selama beberapa dekad, tetapi walaupun ia memanjakan penumpangnya seperti kereta mewah.

Ia masih menawarkan keupayaan luar jalan yang bermakna ia boleh meneroka jauh dari karpet merah.

Semua model dilengkapi dengan penggerak all wheel drive, suspensi udara yang boleh diubah suai, dan banyak ruang lalu lintas.

Anda boleh memilih di antara enjin enam-silinder, hibrid plug-in, dan V-8.

Anda juga boleh melengkapkan Range Rover dengan pelbagai ciri mewah, termasuk kerusi urut di kedua-dua baris, kerusi belakang baldi, meja belakang kuasa yang boleh dikeluarkan, dan penyejuk minuman.

10. Toyota Prius

kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 toyota prius
Toyota Prius

Senarai kereta hybrid terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta hybrid Toyota Prius.

Toyota Prius hatchback mula memulakan babak baru, itu rujukan yang bijak kepada kereta elektrik Nissan, semasa memasuki generasi kelima pada tahun 2023.

Selepas mungkin menjadi kereta paling hodoh di pasaran, Prius telah berubah menjadi rama-rama yang cantik.

Kereta baru ini menawarkan sehingga 196 HP, jumlah terbanyak yang pernah dimiliki oleh sebuah Prius.

Toyota menganggarkan model penggerak roda hadapan 194 HP akan mencapai sehingga 57 mpg bergabung, juga jumlah terbaik yang pernah dicapai oleh sebuah Prius.

Kabin yang sepenuhnya direka semula menyambut pendekatan yang lebih tradisional kepada susunan ruang pemandu.

Dengan skrin yang lebih besar dan penawaran ciri yang lebih manis termasuk tempat duduk belakang yang boleh dipanaskan.

Prius baru ini mempunyai siling yang rendah, kedudukan yang luas, dan kedudukan duduk yang rendah yang melengkapkan peralihanannya menjadi sesuatu yang kelihatan sangat berbaloi untuk dipandu.

Toyota yang memulakan gerakan hibridnya mendapati bahawa pesaing-pesaingnya kini memiliki pelbagai kenderaan.

Seperti Hyundai Elantra Hybrid dan Corolla Hybrid Toyota sendiri, dan beberapa SUV hibrid juga.