10 Kereta Pickup Truck Terbaik 2024 Dan 2025 di Dunia

JenisKereta.com – Kereta Pickup Truck Terbaik 2024 Dan 2025 adalah lebih daripada sekadar jentera kerja, mereka juga kenderaan mewah, jentera berprestasi tinggi, dan kenderaan yang selesa untuk perjalanan jauh.

Model-model yang ringan tanpa hiasan masih wujud, tetapi model-model ini bukan lagi ikon kepada trak biasa.

Terima kasih (atau salahkan) kepada kenyataan bahawa pengguna trak mengharapkan jentera ini untuk melakukan jauh lebih daripada sekadar mengangkut dan menarik beban berat.

Sebaliknya, trak moden juga perlu mengambil peranan yang biasanya dikaitkan dengan sedan keluarga dan kereta mewah.

Mengapa mempunyai dua kenderaan untuk tugas yang berbeza apabila anda boleh mempunyai satu yang mampu menyelesaikan kedua-duanya? Porque no los dos?

Berikut ialah senarai kereta pickup truck terbaik 2024 dan 2025 terkini.

1. Honda Ridgeline

honda ridgeline
Honda Ridgeline

Senarai kereta Pickup Truck terbaik 2024 dan 2025 yang pertama ialah kereta Pickup Truck Honda Ridgeline.

Honda Ridgeline, sebuah trak sederhana saiz sederhana, adalah berbeza.

Tidak seperti saingan trak tradisional yang menggunakan rangka badan-pada-rangka seperti Chevy Colorado atau Toyota Tacoma, Ridgeline adalah kenderaan unibodi maksudnya, ia tidak mempunyai rangka berasingan.

Ia berkongsi asasnya dengan SUV Honda Pilot unibodi tiga baris, yang jelas apabila anda memandunya.

Pembinaan tidak tradisional ini memberikan Ridgeline keselesaan pemanduan sebuah SUV yang bercampur dengan penarikan dan bak kargo sebuah trak yang lebih kecil.

Walaupun ini mengurangkan keupayaan off-roadnya berbanding dengan model-model yang paling agresif dari pesaing-pesaingnya, Ridgeline memberikan kesan yang sangat baik di bandar beton.

Ditawarkan secara eksklusif sebagai krew kabin empat pintu dengan bak lima kaki, Ridgeline dikuasakan oleh enjin V-6 280 kuasa kuda yang menyenangkan dengan transmisi automatik sembilan-kelajuan. Pemanduan empat roda adalah standard.

2. Ford Maverick

kereta pickup truck terbaik 2024 dan 2025 di dunia ford maverick
Ford Maverick

Senarai kereta Pickup Truck terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta Pickup Truck Ford Maverick.

Walaupun mungkin tidak kelihatan, Ford Maverick 2023 adalah trak kerja yang mendapat tempatnya di samping Ranger dan F-150 dengan reka bentuk yang baru dan kegunaan yang mengejutkan.

Kuasa standard adalah sistem hybrid yang menjimatkan bahan api dengan pemanduan roda hadapan, tetapi terdapat juga enjin turbo 2.0 liter empat-silinder dan pemanduan semua roda.

Kapasiti muatan lebih daripada mencukupi untuk bekalan penambahbaikan rumah bernilai hujung minggu, dan Maverick boleh dilengkapi untuk menarik sehingga 4000 paun.

Ia berkongsi platformnya dengan SUV Bronco Sport dan mempunyai empat pintu serta ruang dalaman yang agak luas dengan beberapa penyelesaian penyimpanan yang bijak.

Walau bagaimanapun, berbeza dengan Bronco yang kurang kalori, trak Maverick mendapat tempat dalam senarai 10Best Trucks and SUVs untuk tahun 2023.

Persaingan Maverick dalam kelas trak pickup kompak yang baru dihidupkan semula hanyalah Hyundai Santa Cruz.

Dan walaupun trak itu boleh menarik lebih banyak dan menawarkan lebih banyak ciri kemewahan, ia juga lebih mahal dan mempunyai bak yang lebih kecil.

3. Hyundai Santa Cruz

hyundai santa cruz
Hyundai Santa Cruz

Senarai kereta Pickup Truck terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta Pickup Truck Hyundai Santa Cruz.

Sama ada Hyundai Santa Cruz 2023 layak sebagai trak pickup sejati adalah terbuka untuk diperdebatkan, tetapi yang kurang dipertikaikan adalah reka bentuk yang berbeza dan kotak kargo yang berguna.

Tentu, terdapat trak saiz sederhana yang boleh menarik lebih banyak, maksimum Hyundai adalah 5000 paun dan berfungsi lebih baik dalam lumpur dan di atas jalan berbatu.

Tetapi Santa Cruz tidak cuba untuk meniru trak yang marah, berjalan di trek, atau trak trak kerja. Sebaliknya, anggaplah ia sebagai SUV kompak Hyundai Tucson dengan bak trak.

Pada dasarnya, kedua-duanya berkongsi platform dan kuasa penggerak. Lineup enjin termasuk sebuah empat-silinder 191 HP yang kurang bertenaga dan sebuah turbo empat-silinder 281 hp yang menjadi pilihan untuk meningkatkan prestasi Santa Cruz.

Walaupun enjin yang lebih lemah tersedia dengan pemanduan roda hadapan atau semua roda, enjin yang lebih kuat hanya bersama pemanduan semua roda; ia dikhaskan untuk dua tahap pelapis teratas.

SEL Premium dan Limited memiliki teknologi terbaik dan reka bentuk dalaman yang paling baik, tetapi mereka menukar kawalan fizikal yang lebih sedikit untuk butang skrin sentuh yang kurang mudah dan lebih mahal daripada model-model yang lebih rendah.

Walaupun begitu, Santa Cruz 2023 bersinar kerana keseimbangan fungsionaliti dan personaliti pemanduan yang menyenangkan.

4. Ford F-150

ford f-150
Ford F-150

Senarai kereta Pickup Truck terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta Pickup Truck Ford F-150.

Apabila anda memikirkan pickup truck, yang mungkin terlintas dalam fikiran anda adalah Ford F-150.

Penjual terbaik secara berterusan telah berkembang dalam era moden dengan badan aluminium, kuasa turbo, pilihan hibrid, turunan elektrik sepenuhnya diperiksa secara berasingan dan semua teknologi terbaik Ford.

Jika anda ingin sebuah trak kerja, model mulaan XL mempunyai segala yang anda perlukan dan tiada yang anda tidak perlukan tetapi naik tangga trim dan anda akan dapati senarai ciri-ciri yang diingini semakin panjang dan harga yang sepadan, tentunya.

Bagi mereka yang ingin meneroka ke kawasan pedalaman, terdapat model Tremor yang bersemangat manakala trim Platinum dan Limited yang mewah memanjakan penumpang dengan kemewahan tahap Lincoln.

F-150 tidak menaiki dengan baik seperti Ram 1500 atau mengendalikan dengan tajam seperti Chevy Silverado, tetapi ia sangat berkebolehan, boleh diubahsuai secara pelbagai, dan sangat kompetitif.

Dengan kata lain, ia mencapai pencapaian yang mencukupi untuk menimbulkan jenis kesetiaan yang telah menjadikannya teratas dalam carta jualan tahun demi tahun.

5. Rivian R1T

kereta pickup truck terbaik 2024 dan 2025 di dunia rivian r1T
Rivian R1T

Senarai kereta Pickup Truck terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta Pickup Truck Rivian R1T.

Walaupun syarikat teknologi Rivian bukan yang pertama menghasilkan trak pikap elektrik, tetapi reka bentuk pintar dan prestasi yang mengagumkan R1T 2023 ini.

Sedikit lebih besar daripada Ford Ranger, R1T dikuasakan oleh dua atau empat motor elektrik, bergantung kepada model, dengan versi yang paling kuat membuat kuasa 835 daya kuda yang kukuh dan membolehkan penarikan maksimum sehingga 11,000 paun.

Saiznya yang lebih kompak menjadikannya lebih mudah untuk dimaneuver di tempat-tempat sempit berbanding dengan tawaran saiz penuh yang besar seperti Ford F-150 Lightning dan GMC Hummer EV SUT.

Kabin Rivian dilengkapi dengan ciri kemewahan dan banyak teknologi, termasuk sistem hiburan 16.0-inci yang besar dan paparan meter digital yang berasingan.

Kami telah menikmati pemanduan ujian R1T baik di jalan raya maupun di luar jalan, dan situasi terakhir itu dibantu oleh suspensi udara yang boleh disesuaikan standard trak, tayar terrain yang tersedia, dan perisai bawah badan opsional daripada serat karbon.

Tetapi, terdapat harga untuk semua kehebatan ini, dan tidak kira bagaimana anda menetapkannya, R1T adalah jentera yang mahal tetapi demikian juga dengan pesaing-pesaingnya.

6. Ford F-150 Raptor

ford f-150 raptor
Ford F-150 Raptor

Senarai kereta Pickup Truck terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta Pickup Truck Ford F-150 Raptor.

Ford F-150 Raptor adalah sebuah trak trofi off-road SCORE yang hidup dalam dunia asfalt.

Ia memakai fender yang lebih lebar, suspensi perjalanan panjang, tayar besar, dan tingkah laku berprestasi tinggi seperti trak perlumbaan Baja.

Kebanyakan Raptors dikuasakan oleh enjin V-6 twin-turbo 450 hp yang dipasangkan dengan transmisi automatik 10-kelajuan dan akan kekal begitu pada tahun 2023.

Walau bagaimanapun, sebuah Raptor R yang lebih liar dan lebih berkuasa menggunakan versi 700 HP dari enjin V-8 supercharger 5.2-liter milik Mustang Shelby GT500.

Pada akhirnya akan memberi RAM TRX yang berkuasa 702 hp sesuatu yang menakutkan untuk mempertikai.

Walaupun R dilengkapi dengan tayar BFGoodrich K02 37 inci secara standard, tayar standard untuk model V-6 twin-turbo adalah 35 inci, tetapi 37 inci adalah pilihan.

Walaupun begitu besar, Raptor memiliki salah satu pemanduan yang paling lancar yang pernah kami alami dalam trak pikap saiz penuh.

Suspensi perjalanan panjang itu, yang direka khas untuk menyerap gegaran, lubang, dan lompatan dalam perlumbaan off-road pada kelajuan tinggi, sangat lembut dan pengampun terhadap lubang dan permukaan jalan yang tak sekata sehari-hari.

Walaupun batu dan bukit pasir di sisi, memasukkan F-150 saiz-XXL ini ke dalam jalan sempit atau tempat letak kereta mungkin menjadi halangan terbesar bagi Raptor.

7. RAM 1500

kereta pickup truck terbaik 2024 dan 2025 di dunia ram 1500
RAM 1500

Senarai kereta Pickup Truck terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta Pickup Truck RAM 1500.

Generasi semasa Ram 1500 muncul pada tahun 2019. Sejak itu, segmen trak pikap saiz penuh telah melihat penyertaan yang dikemaskini dari Chevrolet, Ford, GMC, dan Toyota.

Dan namun, hanya Ram yang menyambut tempat dalam senarai 10Best Trucks and SUVs kami untuk tahun 2023.

Ram 1500 adalah trak pikap paling baik untuk memandu dan paling selesa dalam kumpulan tersebut.

Tiga pilihan enjin mengisi senarai enjinnya:

  • Sebuah V-6 turbo 3.0 liter yang minum diesel dengan kuasa 260 HP,
  • Sebuah V-6 3.6 liter dengan kuasa 305 HP,
  • dan sebuah V-8 5.7 liter dengan kuasa 395 HP, yang kesemuanya menggunakan transmisi automatik lapan-kelajuan.

Untuk lebih banyak kuasa, cari Ram 1500 TRX berkuasa 702 hp, yang diperiksa secara berasingan.

Pintu ekor lipat pecah Ram dan kotak kargo katil yang boleh dikunci hanyalah sebahagian kecil daripada kebijaksanaan setengah tan ini.

RAM juga menawarkan 1500 dengan skrin hiburan 12.0-inci yang besar untuk mereka yang benar-benar ingin memamerkan.

Dengan penarikan maksimum yang mengagumkan sebanyak 12,750 paun dan kecenderungan yang berat ke arah kemewahan, RAM 1500 adalah pilihan trak pikap saiz penuh kami yang paling disukai pada masa ini.

8. RAM 1500 TRX

ram 1500 trx
RAM 1500 TRX

Senarai kereta Pickup Truck terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta Pickup Truck RAM 1500 TRX.

Kereta ini berkuasa 702 HP terbang ke 60 mph dalam hanya 3.7 saat.

Ini bermakna walaupun beratnya 6800 paun, ia boleh mengalahkan Porsche 718 Cayman GT4 ke lampu isyarat seterusnya.

Namun, hari-hari keadaan di atas rantai makanan ini sudah dihitung, kerana pemangsa semula jadi berkuasa 700 HP daripada Ford, yang diberi nama Raptor R.

Selain itu, keunggulan TRX ditantang hanya oleh kesesakan lalu lintas bandar, tempat letak kereta berukuran biasa, dan lawatan ke stesen minyak yang mengosongkan dompet seolah-olah itu perompakan.

9. RAM HD

kereta pickup truck terbaik 2024 dan 2025 di dunia ram hd
RAM HD

Senarai kereta Pickup Truck terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta Pickup Truck RAM HD.

Trak pikap HD 2500 dan 3500 yang besar adalah raja bukit bagi jenama Ram apabila ia berkaitan dengan kapasiti penarikan maksimum.

Apabila dipasang dengan enjin diesel inline-six Cummins berkuasa tinggi 400 HP, Ram 3500 boleh menarik sebanyak 37,090 paun, berkat tork yang menakjubkan sebanyak 1075 paun-kaki yang tersedia.

Apabila dilengkapi dengan enjin Hemi V-8 standard 410 hp, Ram HD masih memberikan nombor yang besar untuk menantang pesaing seperti trak Silverado HD Chevrolet dan trak Super Duty Ford.

Walaupun Ram berat tugas adalah sangat berat dan berdaging, kehidupan sedikit kurang mencabar dari tempat duduk pemandu.

Seperti trak pikap setengah tan Ram 1500 saiz penuh, model-model 2500 dan 3500 menawarkan kabin yang dimurnikan dengan keselesaan di dalam fikiran.

Model Power Wagon dan Rebel yang berorientasikan off-road adalah tempat pertemuan kerja dan pengembaraan.

Kerana kedua-duanya menawarkan pelat luncur, suspensi semua-terrain, dan tayar off-road yang over power.

10. Ford F-150 Lightning

ford f-150 lightning
Ford F-150 Lightning

Senarai kereta Pickup Truck terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta Pickup Truck Ford F-150 Lightning.

Tingkatkan kelantangan sistem audio Ford F-150 Lightning 2023 dan anda mungkin terlepas bahawa trak pikap ini dikuasakan oleh elektrik.

Dengan irama yang bergema, anda tidak akan perasan ketiadaan bunyi enjin petrol.

Tetapi apabila anda menekan pedal minyak, anda akan tahu bahawa Lightning bukanlah F-150 petrol standard anda; tork elektrik yang segera dan besar akan melemparkan anda ke tempat duduk seolah-olah anda ditabrak dari belakang oleh sebuah Peterbilt.

Selain itu, Lightning memberikan hampir semua yang ditawarkan F-150 biasa dalam sebuah pakej yang hampir seperti cerminan.

Di dalam dan di luar, Lightning kelihatan seperti F-150 lain—walaupun ia benar-benar berbeza di bawah, tentunya.

Semua model dilengkapi dengan dua motor elektrik yang dikuasakan oleh salah satu daripada dua bateri.

Dengan bateri Extended-Range yang lebih besar, kuasa enjin membuatkan sebanyak 580 daya kuda, dan dengan itu, Lightning melesat ke 60 mph hanya dalam masa 4.0 saat di trek ujian kami.

Jangkamasa pemanduan yang dianggarkan oleh EPA berubah antara 230 miles dengan bateri asas hingga 320 miles dengan yang lebih besar.

tetapi menarik treler dengan pantas akan mengurangkan bateri dengan cepat dan memerlukan berhenti kerap untuk mengecas.

Kekurangan ini adalah biasa di kalangan trak pikap EV, dan pesaing seperti GMC Hummer EV SUT dan Rivian R1T tidak berjaya dengan lebih baik.

Tetapi jika anda pemilik trak yang jarang menarik atau hanya untuk jarak pendek, F-150 Lightning akan memenuhi keperluan anda dengan baik.

Ia adalah sebuah trak kerja EV yang boleh dilengkapi dengan pelbagai cara, semua daripadanya memerlukan sedikit kompromi berbanding dengan F-150 petrol standard.