10 Kereta SUV Terbaik 2024 Dan 2025 di Dunia (New)

JenisKereta.com – Kereta SUV terbaik untuk tahun 2024 dan 2025 adalah pilihan popular di kalangan pembeli kereta baru.

Jika anda merancang untuk membeli kereta baru, kemungkinan besar SUV adalah antara yang teratas dalam senarai belanja anda.

Pasaran kenderaan SUV semakin berkembang setiap tahun, dan untuk memenuhi setiap keperluan pengguna.

Pengeluar kenderaan terus mengembangkan pelbagai model SUV dan crossover dalam rangkaian mereka.

Landskap automotif ini termasuklah model yang memenuhi citarasa pembeli yang menjimatkan, yang paling menumpukan kepada prestasi, dan setiap kategori pengguna di antaranya.

Oleh itu, persaingan yang sengit mendorong perubahan kepada jenis-jenis kenderaan ini.

SUV yang membosankan pada zaman dahulu masih wujud, tetapi terdapat juga beberapa alternatif yang menarik perhatian, tidak ketinggalan pilihan yang serius mampu melalui medan jalan yang mencabar.

1. Genesis GV60

kereta suv terkini genesis gv60
Genesis GV60

Senarai kereta SUV terbaik 2024 dan 2025 yang pertama ialah kereta SUV Genesis GV60.

Diperkenalkan untuk tahun 2023, Genesis GV60 menggabungkan elemen reka bentuk yang terdapat dalam model-model jenama ini.

Ruang dalaman menampilkan dua skrin 12.3-inci di belakang satu panel untuk membentuk kluster meter dan sistem hiburan yang tunggal.

Ia adalah satu penampilan yang bersih dan moden yang seiring dengan ciri-ciri premium dan bahan-bahan, termasuk penukar kristal yang memutar untuk mendedahkan dirinya apabila SUV dihidupkan.

Powertrain GV60 memberikan sehingga 483 hourspower dan 294 miles jarak per cas.

SUV mewah pesaing seperti Audi Q4 e-tron, Volvo XC40 Recharge, dan C40 Recharge yang berbentuk coupé menawarkan prestij yang serupa dan julat pemanduan.

Tetapi reka bentuk yang berorientasikan perincian dan sentuhan yang menghiburkan membuat GV60 menjadi alternatif yang menarik dan unik.

2. Cadillac Lyriq

kereta suv terbaik 2024 dan 2025 cadillac lyriq
Cadillac Lyriq

Senarai kereta SUV terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta SUV Cadillac Lyriq.

Walaupun Lyriq 2024 adalah gambaran terbaik sehingga kini tentang masa depan Cadillac, sikapnya di jalan raya memberi penghormatan kepada sedan mewah ikonik jenama ini.

Manakala beberapa pesaing bertujuan untuk pecutan yang pantas dan kawalan atletik.

Lyriq lebih suka melayang sesuatu yang kami fikir peminat setia jenama ini akan hargai apabila mereka menukarkan sedan DTS dan crossover SRX yang sudah uzur mereka.

Akhirnya, perkara ini tidak memakai lambang Blackwing. Lyriq menggunakan seni bina bateri yang boleh disesuaikan Ultium GM.

Ini bermakna ia berkongsi teknologi dengan trak pikap GMC Hummer EV yang ganas, tetapi kedua-duanya sangat berbeza.

Reka bentuk badannya yang bergaya memberikan penampilan rendah dan kabinnya jauh lebih mewah.

Paparan digital yang licin bermula di belakang stereng dan, dengan sedikit lengkung, bertransisi dengan lancar menjadi paparan hiburan di tengah papan pemuka.

Julat pemanduan adalah bersaing dengan anggaran 308 miles jarak per cas, dan semua Lyriq datang dengan keupayaan cas cepat DC yang standard untuk membantu memaksimumkan infrastruktur cas EV awam Amerika yang semakin berkembang.

3. Land Rover Range Rover

kereta suv terbaik 2024 dan 2025 land rover range rover
Land Rover Range Rover

Senarai kereta SUV terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta SUV Land Rover Range Rover.

Range Rover telah menjadi pilihan SUV bagi selebriti dan golongan elit kaya selama beberapa dekad, tetapi walaupun ia memanjakan penumpangnya seperti kereta mewah, ia masih menawarkan keupayaan off-road yang bermakna ia boleh meneroka jauh dari karpet merah.

Semua model dilengkapi dengan sistem penggerak roda empat, suspensi udara yang boleh disesuaikan, dan ruang lantai yang mencukupi.

Anda boleh memilih di antara enjin inline-six, hibrid plug-in, dan V-8. Anda juga boleh menambah ciri kemewahan pada Range Rover.

Termasuk kerusi pemijat di kedua-dua baris, kerusi belakang berbentuk baldi, meja tray belakang yang boleh dikeluarkan secara automatik, dan penyejuk minuman.

Tanpa mengira versi yang anda pilih, anda akan membayar harga enam angka, yang bermakna Range Rover secara automatik berharga lebih tinggi daripada versi asas pesaing seperti Cadillac Escalade, Jeep Grand Wagoneer, dan kelas Mercedes GLS.

Tetapi adalah kesemua kemewahan jelas ini yang menarik pembeli yang obses dengan imej Range Rover, dan setelah mencuba beberapa varian dari generasi terkini SUV mewah ini, kami dapat melihat mengapa.

4. Cadillac Escalade

kereta suv terbaik 2024 dan 2025 cadillac escalade
Cadillac Escalade

Senarai kereta SUV terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta SUV Cadillac Escalade.

Dalam lebih daripada dua dekad sejak kemunculannya, Escalade telah berkembang dari GMC Yukon Denali yang diubahsuai menjadi plat nama yang paling dikenali oleh Cadillac.

Escalade generasi semasa memasuki tahun model ketiganya, dan walaupun masih berkait rapat dengan Yukon dan Chevrolet Tahoe/Suburban, ia tanpa ragu memiliki keunggulan mewah untuk menentang pesaing-pesaing dengan harga tinggi.

Seperti Lincoln Navigator, Jeep Grand Wagoneer, dan Lexus LX600, bahkan ia mengatasi ketiga-tiga pesaing itu dalam ujian perbandingan tahun lalu.

Kredit kepada pemanduan mewah Escalade dan kawalan yang selamat, enjin V-8 6.2 liter yang kuat (inline-six turbo-diesel yang kaya dengan tork juga tersedia).

Dan sebuah interior berteknologi tinggi yang menampilkan paparan digital OLED yang melengkung.

Seperti sebelum ini, Escalade ditawarkan dalam gaya badan panjang standard atau dalam konfigurasi ESV yang lebih panjang yang mempunyai ruang kargo yang jauh lebih besar di belakang baris ketiga.

Dan tahun lalu, sebuah model V-series yang baru bergabung dengan rangkaian sebagai bendera prestasi tinggi, dengan V-8 bertenaga supercharged menghasilkan 682 HP.

5. BMW X7

kereta suv bmw x7
BMW X7

Senarai kereta SUV terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta SUV BMW X7.

Pendapat orang ramai terbahagi mengenai penampilan yang kontroversi BMW X7 2024, tetapi mereka yang boleh melihat lebih jauh akan melihat apa yang kami lihat iaitu SUV mewah saiz penuh terbaik yang boleh Anda beli.

Walaupun wang bukanlah masalah kepada individu yang mampu membeli X7 dengan harga asas hampir $83,000.

Keluarga kaya yang memerlukan kapasiti kargo yang melimpah dan baris ketiga yang luas perlu tahu bahawa mereka tidak akan menemui kedua-duanya pada Bimmer ini.

Sebaliknya, ia mempunyai kawalan pemanduan yang paling mantap dalam kelasnya serta enjin yang sangat baik daripada straight-six halus dengan kuasa 375 hp kepada V-8 twin-turbo yang perkasa dengan kuasa 630 HP yang dikhaskan untuk Alpina XB7 yang ultra-mewah.

Tanpa kira apa yang berada di bawah bonet, penggerak roda empat dan suspensi udara adalah standard.

Yang terakhir membantu memberikan pemanduan yang selesa seperti awan, yang menyumbang kepada sifat tenang kabin.

Pelbagai ciri-ciri berteknologi tinggi dan bahan-bahan yang benar-benar mewah memastikan X7 2024 melebihi jangkaan.

6. Chevrolet Tahoe

kereta suv chevrolet tahoe
Chevrolet Tahoe

Senarai kereta SUV terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta SUV Chevrolet Tahoe.

Dengan ruang yang banyak di dalam untuk penumpang dan kargo, Chevrolet Tahoe 2023 besar dalam semua cara yang anda mahu, tetapi ia berasa lebih lincah di jalan daripada SUV besar lain.

Tiga pilihan enjin tersedia, dan Tahoe menawarkan kapasiti tarikan yang baik dengan mana-mana daripadanya.

Enjin aras asas adalah V-8 355 hp tetapi V-8 yang lebih kuat dengan kuasa 420 hp hanya beberapa langkah lagi di borang pesanan.

Berbeza dengan generasi Tahoe sebelum ini, enjin diesel enam silinder lurus kini juga tersedia.

Tempat duduk tiga baris adalah standard dan bahkan pelapisan trim LS asas dilengkapi dengan ciri-ciri hiburan dan bantuan pemandu yang popular.

Pengembara luar jalan akan mendapati model Z71 paling sesuai untuk minat mereka, kerana ia termasuk kotak perpindahan dua kelajuan, suspensi udara yang boleh disesuaikan, dan tayar semua tanah yang besar.

Pengalaman yang lebih halus boleh ditemui dalam model Premier dan High Country yang lebih mahal.

Tetapi jika anda tidak berhati-hati, anda akan mendapati diri anda membayar wang yang sepadan dengan Cadillac Escalade untuk sebuah Chevy.

7. Volvo XC90

kereta suv volvo xc90
Volvo XC90

Senarai kereta SUV terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta SUV Volvo XC90. Generasi kedua Volvo XC90 terus menua dengan anggun.

Walaupun memasuki tahun model kesembilan, XC90 2024 tetap menjadi salah satu SUV mewah sederhana terlihat paling tajam di pasaran.

Hal yang sama berlaku untuk kabin XC90, yang mendapat manfaat daripada reka bentuk dalaman yang ringkas tetapi moden yang dipadankan dengan pilihan bahan yang kaya.

Kerusi yang selesa dan ruang yang mencukupi menjadikan Volvo tempat yang baik untuk menghabiskan masa.

Walaupun begitu, baris ketiga agak sempit penumpang saiz penuh akan mahu duduk di tempat lain.

Tiga powertrain juga tersedia, dan kuasa bermula dari serendah 247 HP dalam bentuk B5 aras asas, hingga sebanyak 455 HP dalam rekaan plug-in hybrid Recharge.

Yang terakhir juga mampu memandu sehingga 36 batu jarak menggunakan kuasa bateri sahaja.

Tentu saja, XC90 mempunyai kelemahan, dan skrin paparan dashboard yang kecil serta kawalan infotainment sentuh yang rumit mungkin membuat beberapa pembeli tidak puas hati.

Pada kebanyakan, kelebihan SUV Sweden ini melebihi kelemahannya. XC90 Volvo 2024 mungkin bukan kenderaan terbaik dalam segmen.

Tetapi ia cukup baik untuk mendapat tempat dalam senarai pendek SUV mewah sederhana anda.

8. BMW X5

kereta suv bmw x5
BMW X5

Senarai kereta SUV terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta SUV BMW X5.

Mungkin tidak sebanyak keseronokan untuk dipandu seperti Porsche Cayenne, dan tidak semulus seperti Genesis GV80.

Tetapi BMW X5 2024 menyatukan ciri-ciri dari kedua-dua itu untuk mencipta titik tengah yang menyenangkan dan menyenangkan mewah.

Dari awal, jelas bahawa X5 sedang berusaha untuk menarik pelbagai peminat.

Mengapa lagi BMW menawarkannya dengan tiga jenis powertrain yang berbeza, termasuk inline-six yang halus, V-8 twin-turbo yang berwibawa, dan hibrid plug-in yang mesra alam?

Kabin SUV ini dilapisi dengan bahan premium dan, seperti BMW lain, termasuk ciri teknologi yang disatukan dengan bijak seperti paparan digital yang halus yang melengkung hampir sepanjang papan pemuka.

Pendekatan ini menghasilkan SUV mewah yang sangat seimbang sehingga kekurangannya yang sedikit mudah diabaikan, dan X5 tetap menjadi salah satu SUV sederhana kami yang paling disukai.

9. Hyundai Palisade

kereta suv hyundai palisade
Hyundai Palisade

Senarai kereta SUV terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta SUV Hyundai Palisade.

Tidak banyak SUV menawarkan gabungan hampir sempurna antara utiliti, nilai, dan kemewahan seperti Hyundai Palisade 2024.

Ia berkongsi asas dengan Kia Telluride yang hebat, tetapi mempunyai penampilan yang unik.

Semua Palisades dilengkapi dengan enjin V-6 3.6 liter yang lancar dan automatik lapan kelajuan, penggerak roda empat adalah pilihan.

Walaupun mungkin tidak seberapa menyeronokkan untuk dipandu seperti Mazda CX-90, sikap Palisade di atas jalan tetap teratur dan santai, menjadikannya pilihan yang hebat untuk perjalanan jarak jauh.

Kabin kelas atasnya menampilkan penyelesaian mewah dan tiga baris kerusi yang selesa.

Hyundai telah mengintegrasikan pelbagai ciri koneksi dan keselesaan di seluruh kabin, supaya setiap orang berasa selesa.

Model Limited dan Calligraphy yang mewah membawa pengalaman ini ke tahap hampir mewah, dengan ciri-ciri seperti kulit berjahitan, trim yang lebih elegan, dan kerusi kapten baris kedua.

10. Honda Pilot

kereta suv terbaik 2024 dan 2025 honda pilot
Honda Pilot

Senarai kereta SUV terbaik 2024 dan 2025 yang seterusnya ialah kereta SUV Honda Pilot.

SUV sederhana bersaiz tiga baris seperti Honda Pilot 2024 adalah popular di kalangan keluarga, terutamanya kerana kabin yang luas, yang menyediakan ruang yang sama untuk penumpang dan kargo.

Saat ini, pembeli diberi banyak pilihan, dan sukar bagi sebuah SUV untuk menonjol dari ramai. Penampilan kotak Pilot tidak begitu juga dengan ciri-ciri atau keupayaannya.

Di bawah bonetnya terdapat enjin V-6 285 HP dan automatik 10-kelajuan, penggerak roda empat adalah pilihan tetapi susunan standard Pilot memandu roda hadapan.

Bagi mereka yang merancang untuk meneroka luar jalan, terdapat model TrailSport yang lebih berat yang mendapat lebih banyak ketinggian kenderaan, tayar semua tanah, dan pelindung bawah badan.

Kebanyakan pembeli akhirnya akan mendapat salah satu trim sederhana Pilot, dan mereka akan mendapati ia adalah SUV yang menyenangkan untuk menyelesaikan urusan harian atau menghadapi perjalanan jauh.

Adab jalan yang disempurnakan oleh Pilot, enjin V-6 yang lancar, dan teknologi moden menjadikannya pilihan yang baik di kalangan kereta penumpang sederhana.

Tetapi pesaing seperti Kia Telluride, Hyundai Palisade, dan Jeep Grand Cherokee L semuanya menawarkan pakej yang serupa dan dalam beberapa kes, lebih mewah.